Se pregateste primul cal-robot de lupta (VIDEO)

Data: 13/09/2012 | Autor: .

Boston Dynamics a lansat un nou clip video in care prezinta progresele facute in dezvoltarea robotului LS 3 (Legged Squad Support System), prototipul viitorului mijloc de transport militar individual gandit pentru Armata SUA.

Robotul LS 3 este gandit sa fie capabil  sa transporte soldatii, armele si alte materiale folosite in teatrele de operatiuni mai ales acolo unde terenul este accidentat, relateaza  DARPA via PopSci

Potrivit expertului Joe Hitt, robotul este capabil sa se deplaseze cu o viteza intre 1,6 si 4,8 km/ora in conditii de teren dificil si cu 11,3 kilometri pe ora pe suprafetele deschise, fara obstacole.

Boston Dynamics a facut, recent, o demonstratie pentru armata americana. Primii roboti de lupta ar urma sa intre in dotarea trupelor in urmatorii 5-10 ani.

Potrivit expertilor, SUA vrea ca pana in 2020-2025 sa transfere robotilor mare parte din sarcinile de lupta. GadgetReport.ro relata, anterior, despre faptul ca Armata SUA, prin U.S. Defense Advanced Research Projects Agency, a anuntat ca ofera un premiu de 2 milioane de dolari persoanei sau firmei care creaza primul robot umanoid.

 GadgetReport.ro a relatat, recent, despre un posibil pretendent la premiul pus la bataie de autoritatile americane. Este vorba de proiectul Petman (Protection Ensemble Test Mannequin), dezvoltat deBostonDynamics.

Este vorba de un robot militar antropomorf cu adevarat iesit din comun. Petman se misca atat de natural si dezvolta actiuni care il propun in poll-position pentru titlul de cel mai spectaculos proiect creat vreodata.

Din imaginile pe care le puteti urmari in clipul de mai jos rezulta ca Petman (poate efectua miscari aproape umane, de la aplecari, ridicari, genoflexiuni si flotari la alergat.

La fel de interesant este faptul ca procesorul lui Petman simuleaza multe dintre functiile umane, de la temperatura la transpiratie.

Dezvoltarea robotului a necesitat 13 luni de design si 17 luni de constructie. Robotul are 82 kilograme si 183 centimetri inaltime si aduce aminte de trupele de roboti din celebra serie Razboiul Stelelor.