Urmeaza un nou proces Apple-Samsung? Noul iPod Nano arata exact ca un MP3-player al sud-coreenilor

Data: 15/09/2012 | Autor: .

Pe langa noile iPhone 5 si iPod Touch, Apple a lansat miercuri si o noua generatie a MP3-player-ului iPod Nano, cu un design complet modificat si un display de 2,5 inchi.

Device-ul celor de la Apple are, insa, o mare problema: arata identic cu un MP3-player similar lansat de Samsung in 2007, dupa cum a remarcat un utilizator Reddit.

Dispozitivul Samsung se numeste YP-P2 si avea un display mai mare, de 3 inchi, si o grosime de 9,9 mm.

La fel ca iPod Nano, acesta era destinat redarii de muzica si continut video si venea echipat cu conexiune Bluetooth pentru a se putea conecta la accesorii audio compatibile. Privind fotografia in care cele doua produse sunt asezate unul langa altul, similaritatile sunt evidente.

Informatia este cu atat mai spectaculoasa cu vine pe fondul razboiului juridic dintre Apple si Samsung pe tema furtului de design si proprietate intelectuala.

In prezent, cele doua companii sunt in proces in peste 20 de tari si jurisdictii.

Practic, Apple ii acuza pe Samsung ca au copiat designul si functionalitatile smartphone-urilor si tabletelor iPhone si iPad in modelele din seria Galaxy. In replica, cei de la Samsung ii acuza pe Apple de incalcarea mai multor patente din zona telecomunicatiilor.

Cea mai transanta decizie luata pana acum in aceste procese a fost verdictul dat la finele lunii trecute de justitia americana. Astfel, instanta a decis ca Samsung a copiat trei patente Apple si trebuie sa le plateasca acestora despagubiri de peste 1 miliard de dolari.

Mai multe amanunte despre procesul dintre cele doua companii puteti citi aici.