Seful Google cere lege pentru drone: Pot fi folosite de teroristi sau pentru spionarea vecinilor (VIDEO)

Data: 15/04/2013 | Autor: .

drone-543x304Seful Google, Eric Schmidt, a cerut reglementarea utilizarii dronelor in scopuri civile, pe fondul preocuparilor cu privire la securitate si respectarea vietii private.

Versiunea in miniatura a aparatelor folosite de armata ar putea ajunge in maini nepotrivite si ar putea fi folosita, de exemplu, pentru spionarea vecinilor, a afirmat Schmidt intr-un interviu preluat de BBC si citat de Ziare.com. De asemenea, el a avertizat ca noile dispozitive ar putea fi utilizate si de catre teroristi.

Desi nu contesta necesitatea existentei dronelor in armata, Schmidt sustine ca nu ar trebui ca posibilitatea de a purta un razboi sa fie la indemana fiecarei fiinte umane.

Din acest motiv, seful Google cere reglementarea prin lege a utilizarii dronelor in spatiul vietii civile.

Mini-dronele, precum camere de filmat zburatoare, sunt deja disponibile in intreaga lume, recent fiind consemnata utilizarea unor astfel de dispozitive in alte scopuri decat cele militare, ca de exemplu pentru detectarea braconierilor in statul indian Assam.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca politia din Statele Unite va incepe sa foloseasca drone (aparate de zbor fara pilot) pentru a controla mai bine fenomenul infractional. Presedintele Obama a semnat un decret prin care permite zborul robotilor.

Pana acum, legislatia Federal Aviation Administration interzicea zborul dronelor de teama ca afecteaza traficul aerian.

Potrivit noilor reglementari, citate de DGR News Service, dronele Politiei vor putea sa zboare pana la altitudini de 121 metri. Nu vor fi permise decat dronele care cantaresc mai putin de 2 kilograme.

Interesant este ca, din 30 septembrie 2015, in spatiul aerian american va avea acces liber orice drona indiferent de marime.

Potrivit New York Times, dronele vor putea sa preia monitorizeze din aer traficul rutier si zonele rau famate. Imaginile surprinse de camerele video vor fi transmise la sol wireless, iar politistii vor sti, astfel, mult mai repede care este situatia din teren.

Urmariti in clipul de mai jos un reportaj realizat de Fox News care prezinta dronele testate de politia americana.