Serviciile Google Gmail, Maps, Play și YouTube nu funcționează. O problemă majoră la nivel internațional

Data: 14/12/2020 | Autor: .

Serviciile Google Gmail, Maps, Play și YouTube nu funcționează la această oră din cauza unei defecțiuni fără precedent. Conform DownDetector.com, problemele au început și jurul ori 12:00 GMT și afectează useri din întreaga lume, inclusiv din România.

UPDATE 15.30: Problema a fost rezolvata. Toate serviciile sunt functionale din nou.

YouTube afişează mesajul „Something went wrong” (ceva nu funcţionează, n.r.), alături de imaginea cu o maimuţă care ţine o unealtă. Aparent, sunt afectate şi Google Drive şi Gmail. Motorul de căutare Google funcţionează normal.

Dintre cei ce anunță că au probleme, 54% spun că nu pot accesa YouTube, 42% că nu pot urmări videouri și 3% că nu se pot loga. La Gmail, 75% nu se pot loga, 15% spun că nu pot accesa siteul și 8% că nu primesc messaje.

Compania se confruntă cu probleme pe un număr mare de platforme, inclusiv serviciul de apeluri video Google Meet sau Google Nest, precum și Nest Hub și Google Nest Mini.

Nu este clar ce anume cauzează aceste probleme care au afectat, de asemenea, Google Classroom și Google Maps.

DownDetector, serviciul care urmărește performanța serviciilor online, arată o creștere mare a reclamațiilor cu privire la toate serviciile Google din Marea Britanie, Europa continentală și părți ale Statelor Unite. Potrivit site-ului, peste 23.000 de persoane se plâng  în fiecare minut de faptul că Gmail nu funcționează, doar în Marea Britanie. Conform datelor de la DownDector, peste 40.000 de persoane se confruntă cu dificultăți pe platforma de muzică YouTube.