Serviciul de muzica Deezer vrea sa se extinda in 100 de tari

Data: 20/10/2011 | Autor: .

Serviciul francez de streaming de muzica Deezer se va lansa in peste 100 de tari in urmatoarele saptamani, iar compania negociaza cu mai multi operetori telecom pentru a-si extinde expunerea.

Potrivit lui Axel Dauchez, seful companiei, Deezer are o abordare diferita fata de rivalii precum Pandora si Spotify, intrucat a decis sa evite piata din Statele Unite.

In schimb, compania planuieste sa patrunda pe o serie de piete ignorate pana acum de competitori, printre care este posibil sa se gaseasca si Romania.

„In momentul in care le spun caselor de discuri ca nu sunt interesat de piata din SUA, negocierile devin mult mai usoare. Ne concentram pe acorduri de licentiere globale care sa excluda SUA si Japonia, pentru a putea patrunde rapid in cateva zeci de tari”, a declarat seful Deezer.

Deezer a incheiat in 2010 un parteneriat cu France Telecom, compania „mama” a Orange, in urma caruia clientii operatorului primesc gratuit serviciile premium ale Deezer, ce costa in mod normal aproximativ 10 euro pe luna.

Deal-ul a ajutat Deezer sa isi creasca baza de clienti de la numai 25.000 pana la aproximativ 1,4 milioane, iar serviciul de muzica spera sa incheie partenerite similare cu alti operatori telecom din alte tari.

Nu stim daca serviciile Deezer merita 10 euro pe luna in cazul in care nu vor reusi sa incheie un parteneriat de acest fel si in Romania. Tot ce putem sa va spunem este ca ne amintim cu placere de perioada de acum 3-4 ani cand Deezer era „la liber”.