MC Hammer vrea sa-si lanseze propriul motor de cautare

Data: 21/10/2011 | Autor: .

Rapper-ul american MC Hammer, cunoscut in anii ’90 pentru hit-ul „Can’t Touch This”, a anuntat ca isi va lansa propriul motor de cautare in cadrul Web 2.0 Summit din San Francisco, potrivit The Inquirer.

Hammer spune ca motorul sau de cautare, intitulat Wiredoo, nu va incerca sa concureze giganti precum Google sau Bing. In schimb, acesta va adauga relatii sociale la rezultatele cautarilor.

Fostul artist a dat un exemplu despre cum functioneaza motorul sau. Practic, un utilizator care va cauta o locuinta va putea gasi odata cu aceasta si informatii despre cartier, despre scolile locale, despre ipoteci si despre asigurari.

„Nu este o incercare de a redefini cautarile, insa poti face mereu lucrurile mai bine. Avem cu adevarat nevoie de un alt motor de cautare? Sigur ca nu. Insa daca ceva poate reprezenta o valoare adaugata, atunci ii vom gasi o utilizare”, a spus Hammer.

MC Hammer a vandut 10 milioane de copii ale single-ului „Can’t touch this” in 1990. Ulterior, el a devenit o prezenta regulata la evenimentele IT si a incercat sa devina antreprenor.