Sezonul 5 din Peaky Blinders, pe Netflix din 4 octombrie

Data: 25/09/2019 | Autor: .

Sezonul 5 din Peaky Blinders, pe Netflix din 4 octombrie

Sezonul 5 din Peaky Blinders va debuta pe Netflix mai devreme decât ne-am fi așteptat, pe 4 octombrie. Compania a lansat oficial trailerul video al noului sezon, relatează GadgetReport.ro

În noul sezon, războaiele clanului Shelby vor include un adversar nou – fasciștii.

Helen McCrory, actriţa care joacă rolul Polly în Peaky Blinders, afirma, recent, că noul sezon este atât de violent încât abia dacă poate să se uite la imagini.

Într-un interviu pentru BBC One, Helen McCrory a avertizat telespectatorii că noul sezon conține scene și imagini de o violență extremă. ,,La unele scene, când le-am văzut, m-am întors cu spatele de oroare’’, a declarat vedeta, citată de Daily Mail.

Cu toate acestea, ea spune că povestea gangsterilor din Birmingham nu este gândită să glorifice violenţa.


Peaky Blinders îşi desfăşoară acţiunea în Birmingham, Anglia, în perioada de după Primul Război Mondial.

Creatorii seriei au folosit numele de „Peaky Blinders”, o bandă de tineri din secolul al XIX-lea care a activat în oraș din anii 1890 și despre care se credea că își cos lame de ras în șepci.

Cillian Murphy îl interpretează pe Tommy Shelby, liderul bandei, iar Sam Neill pe Chester Campbell, un detectiv chemat de la Belfast, care are sarcina de a suprima banda.

În mai 2018, după ce seria a câștigat premiul BAFTA pentru serial dramatic TV, creatorul seriei Steven Knight a confirmat „ambiția sa de a realiza o poveste despre o familie între două războaie și de a o încheia cu prima sirenă de raid aerian din Birmingham””, care a fost pe 25 iunie 1940. El a confirmat, de asemenea, că va fi nevoie de încă trei sezoane (șapte în total) pentru a încheia povestea până la acel punct.