Smartphone-urile de top pierd teren in fata celor ieftine

Data: 22/07/2013 | Autor: .

samsung-galaxy-s-ii-girls110621185908

Telefoanele inteligente sunt pe cale sa faca tranzitia de la folosirea tehnologiilor cat mai avansate, la comoditate. Popularitatea de care s-au bucurat in ultimul deceniu a facut ca producatorii de smartphone-uri sa aiba incasari de 293,9 miliarde de dolari, numai anul trecut, potrivit agentiei de presa Bloomberg.

In prezent, peste un miliard de oameni din intreaga lume folosesc acest tip de telefoane. Insa, din cauza ca peste jumatate din populatia SUA detine deja un smartphone, precum si majoritatea persoanelor din tarile dezvoltate, iar cei din tarile in curs de dezvoltare prefera modelele mai ieftine, cererea a scazut simtitor.

Pretul mediu al unui smartphone a scazut de la 450 de dolari la 375 de dolari, de la inceputul lui 2012, amenintand profiturile Apple si Samsung si afectand serios producatori precum Nokia si BlackBerry, care in alte vremuri dominau piata. Printre beneficiarii schimbarii din piata se numara mai nou-venitii Huawei Technologies si Lenovo Group, care s-au orientat catre telefoanele mai accesibile.

1 comentariu

  • 25/07/2013, 12:18 RwkY says : raspunde

    da mi se pare si normal, de ce sa dai 35 de mil pe un telefon, cand gasesti altul al 15 care face aceleasi chestii avand amn2 acelasi sistem de operare.

    Eventual aceeasi camera.

    Ca restul sunt aprox identice, mai putin spatiul de stocare care-l rezolvi usor cu un card.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.