SmartPlate, farfuria care îţi spune ce mănânci

Data: 12/12/2015 | Autor: .

smartplate-gadgetreport

Un inventator din Philadelphia, SUA, a lansat pe site-ul Kickstarter proiectul primei farfurii inteligente din lume. SmartPlate scanează tot ce pui în farfurie şi îţi spune, prin intermediul telefonului mobil, dacă ceea ce mănânci este sănătos sau nu.

SmartPlate arată, la prima vedere, ca o farfurie obişnuită. Numai că aceasta este mai mult decât un obiect în care îţi pui mâncarea. Ea calculează greutatea acesteia şi o fotografiază, iar apoi trimite datele către o bază de date de pe internet.

Informaţiile ajung apoi pe o aplicaţie specială de telefon mobil, astfel că vei afla, de exemplu, care este greutatea mâncării din farfurie, câte calorii conţine, vitamine, carbohidrati etc.

SmartPlate îţi dă şi sugestii despre cum poţi să o prepari mai sănătos şi îţi face un jurnal cu ceea ce ai mâncat, astfel că îţi vei putea adapta obiceiurile alimentare la un regim sănătos.

SmartPlate va fi lansată pe piaţă în 2016, in şase culori diferite. Vedeti detalii despre concept în clipurile video de mai jos.