Soc in lumea tehnologiei. Apple a brevetat multitouch-ul in SUA

Data: 2/11/2011 | Autor: .

Oficiul de Marci si Inventii din Statele Unite a publicat un nou set de patente pentru compania Apple. Printre acestea se afla si unul care vizeaza tehhologia multitouch.

Potrivit anuntului facut de autoritatea americana, tehnologia face referire la «un dispozitiv care corespunde unui computer, in genul desktop, laptop, tableta sau alt dispozitiv mobil, si care interpreteaza informatiile tactile, transformandu-le in actiuni».

Patentul este insotit de un altul care descrie modul in care tehnologia interactioneaza cu un LCD  sau alt dispozitiv touch panel.

Decizia Oficiului de Marci si Inventii din Statele Unite ar putea avea un impact puternic in piata IT&C. Cu patentele aprobate, Apple ar putea cere tuturor celorlalti jucatori din piata care folosesc dispozitive multitouchscreen sa renunte la ele sau sa plateasca o taxa pentru utilizarea acestora.

S-ar putea ajunge la noi procese precum cele in care Apple acuza Samsung ca foloseste in telefoanele si tabletele sale inventii brevetate pentru iPhone si iPad.