Social gambling-ul ar putea fi „the next big thing” in jocurile online

Data: 25/10/2012 | Autor: .

Cand spunem social gaming ne gandim la FarmVille, CityVille, MafiaWars si alte jocuri de acest gen. Uitam insa gambling-ul, segmentul pe care s-a lansat liderul pietei, Zynga, si care are potentialul sa redefineasca total industria gaming-ului online.

Chiar zi cei de la Zynga au „mirosit” potentialul pietei si au incheiat un parteneriat cu reteaua de poker bwin.party, care opereaza popularul site partypoker.

Pentru inceput, deal-ul va oferi utilizatorilor Zynga Poker din Marea Britanie acces la jocurile pe bani reali din reteaua bwin.party. Mai mult, utilizatorii britanici de Farmville vor beneficia de o serie de jocuri de tip „slots” pe bani reali.

Zynga Poker a fost primul joc lansat de compania cu acelasi nume pe Facebook si are in prezent cateva zeci de milioane de utilizatori. Chiar daca compania s-a concentrat recent pe alte zone ale gaming-ului, analistii vad gambling-ul pe bani reali ca fiind viitorul companiei.

Iar daca intrarea celor de la Zynga pe acest segment poate parea pe moment una nesemnificativa, efectele pe termen lung ar putea fi uriase. Si asta pentru ca jocurile online nu sunt pentru utilizatori doar o metoda de a pierde timpul.

Studiile arata ca 28% dintre gamerii sociali au cumparat puncte sau credite de diferite tipuri in schimbul banilor reali, iar utlizatorii Facebook au cheltuit nu mai putin de 1,26 de miliarde de dolari pe bunuri virtuale in prima jumatate a anului. Iar gambling-ul si sansa unor castiguri reale pot reprezenta un adevarat boom pentru gaming-ul social.

Mai aveti, insa, de asteptat pana a putea juca poker pe bani reali cu prietenii. Pana atunci, puteti incerca soft-ul celor de la Party Poker, care ofera jocuri de la mize incepand cu cativa centi, dar si turnee cu premii de milioane de dolari.

Cei de la Party Poker va ofera chiar si un Welcome Bonus prin care va dubleaza suma depusa. Mai mult, la o cautare scurta pe Google veti putea afla chiar si cum sa primiti gratuit 50 de dolari in contul Party Poker.