„SOLO: O Poveste Star Wars”, pe 24 mai. Noi detalii despre super-productia Razboiul Stelelor

Data: 18/05/2018 | Autor: .

„SOLO: O Poveste Star Wars”, pe 24 mai. Noi detalii despre super-productia Razboiul StelelorNoua productie Lucasfilm „Solo: O Poveste Star Wars”, debutează în cinematografele din România pe 24 mai, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos, în varianta subtitrată şi dublată. Filmul urmăreşte povestea lui Han Solo, unul dintre personajele emblematice din Universul Star Wars, relatează GadgetReport.ro

Pelicula se situează cronologic înainte de primul film al sagăi, „Star Wars: Episode IV – A New Hope”, în care Harrison Ford joacă rolul pilotului navei spațiale Millennium Falcon.

În noul film, descoperim cum se împrieteneşte Han Solo cu Chewie şi în ce împrejurări îl întâlneşte pe Lando Calrissian, un împătimit al jocurilor de noroc.

„Solo: A Stars Story” este al doilea „spin-off” al Războiului Stelelor, după „Rogue One”, care se desparte de povestea clasică. Lansat la sfârșitul anului 2016, Rogue One a avut încasări de peste un miliard de dolari. Un al treilea „spin-off”, dedicat maestrului Jedi Obi-Wan Kenobi, este în curs de pregătire.

Solo: A Stars Story este regizat de Ron Howard, iar în film apar Alden Ehrenreich (Han Solo), Woody Harrelson, Joonas Suotamo (Chewbacca), Emilia Clarke și Thandie Newton.
Howard este cunoscut pentru titluri ca „Splash”, „Apollo 13”, „A Beautiful Mind” sau „Da Vinci Code”.

„Harrison Ford este unic şi a interpretat acest rol mult timp, făcând o treabă excelentă, iar acest lucru a venit ca o mare responsabilitate pentru noi. Nu am căutat pe cineva care să semene cu el, am vrut un actor care să se identifice cu anumite caracteristici care îl fac pe Han să fie atât de rebel şi de iubit de spectatori”, spune producătoarea Kathleen Kennedy.

Biletele s-au pus deja în vânzare în cinematografe.

O nouă trilogie Star Wars

Grupul Disney a anuntat recent ca pregateste o noua trilogie Star Wars. Eopeea SF va fi separata de saga lui Luke Skywalker si va avea noi personaje, a declarat seful grupului, Bob Iger.
Gadgetreport.ro relatează că planurile Disney sunt de a lansa câte un nou episod din Star Wars în fiecare an, de acum încolo. Compania vrea să dezvolte, în paralel, mai multe poveşti, dincolo de cea principală, cu Luke Skywalker şi Darth Vader.

Noile episoade se vor rupe, astfel, de la firul narativ al seriei, urmând să deschidă calea unor noi serii de aventuri alternative la filmele principale din Star Wars.

„Avem deja alte filme Star Wars prevazute pentru anii urmatori, pe langa lansarea in 2019 a Episodului al IX-lea. Suntem foarte fericiti sa anuntam ca tocmai am semnat un acord cu Rian Johnson, regizorul ‘Last Jedi’, pentru a dezvolta o noua trilogie Star Wars”, a declarat Bob Iger, şeful Disney.

„Ne-a placut tuturor sa lucram cu Rian la ‘The Last Jedi’. Este o forta creatoare si sa-l urmaresc pe el construind ‘The Last Jedi’ de la inceput pana la sfarsit a fost una dintre marile bucurii ale carierei mele. Rian va face lucruri minunate cu aceasta noua trilogie”, a afirmat Kathleen Kennedy, presedintele Lucasfilm.

Lucasfilm, companie aflata acum in proprietatea Disney, a anuntat in septembrie 2017 ca ii incredinteaza Episodul al IX-lea lui J.J. Abrams, unul dintre regizorii cei mai in voga la Hollywood, dupa plecarea lui Colin Trevorrow din motive de incompatibilitate artistica.