Astăzi este Ziua Star Wars. Noi detalii despre „Solo: A Stars Story”, al doilea „spin-off” al Războiului Stelelor

Data: 4/05/2018 | Autor: .

Astăzi este Ziua Star Wars. Noi detalii despre „Solo: A Stars Story”, al doilea „spin-off” al Războiului Stelelor

Fanii seriei Star Wars sărbătoresc astăzi ziua dedicată francizei. Ziua Star Wars a debutat oficial în 1979, când Margaret Thatcher îşi prelua funcţia de premier al Marii Britanii. Atunci, susţinătorii acesteia au încurajat-o cu celebra replică din film “Forţa fie cu tine!”, relatează GadgetReport.ro

Cu timpul, Ziua Star Wars a căpătat popularitate, devenind prilej pentru a omagia franciza cinematografică şi pe creatorul acesteia, regizorul american George Lucas.

Fanii din întreaga lume sărbătoresc această zi fie prin postarea de conţinut cu şi despre “Star Wars” în social media, fie organizând petreceri de vizionare a seriei “Star Wars”, îmbrăcând costume şi haine “Star Wars” şi îmbogăţindu-şi colecţia de produse “Star Wars”.

Franciza “Star Wars”, creată de George Lucas, a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, după lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, în anul 1977.

„Solo: A Stars Story”

Dincolo de sărbătoarea de astăzi, fanii seriei abia aşteaptă noul episod care va debuta pe marile ecrane pe 25 mai. Solo: A Star Wars Story va spune povestea tânărului Han Solo, interpretat de Alden Ehrenreich, și a prietenului său, Chewbacca.

Pelicula se situează cronologic înainte de primul film al sagăi, „Star Wars: Episode IV – A New Hope”, în care Harrison Ford joacă rolul pilotului navei spațiale Millennium Falcon.

Solo: A Stars Story” este al doilea „spin-off” al Războiului Stelelor, după „Rogue One”, care se desparte de povestea clasică. Lansat la sfârșitul anului 2016, Rogue One a avut încasări de peste un miliard de dolari. Un al treilea „spin-off”, dedicat maestrului Jedi Obi-Wan Kenobi, este în curs de pregătire.

Solo: A Stars Story este regizat de Ron Howard, iar în film apar Alden Ehrenreich (Han Solo), Woody Harrelson, Joonas Suotamo (Chewbacca), Emilia Clarke și Thandie Newton.

Howard este cunoscut pentru titluri ca „Splash”, „Apollo 13”, „A Beautiful Mind” sau „Da Vinci Code”.


 

O nouă trilogie Star Wars

Grupul Disney a anuntat recent ca pregateste o noua trilogie Star Wars. Eopeea SF va fi separata de saga lui Luke Skywalker si va avea noi personaje, a declarat seful grupului, Bob Iger.

Gadgetreport.ro relatează că planurile Disney sunt de a lansa câte un nou episod din Star Wars în fiecare an, de acum încolo. Compania vrea să dezvolte, în paralel, mai multe poveşti, dincolo de cea principală, cu Luke Skywalker şi Darth Vader.

Noile episoade se vor rupe, astfel, de la firul narativ al seriei, urmând să deschidă calea unor noi serii de aventuri alternative la filmele principale din Star Wars.

„Avem deja alte filme Star Wars prevazute pentru anii urmatori, pe langa lansarea in 2019 a Episodului al IX-lea. Suntem foarte fericiti sa anuntam ca tocmai am semnat un acord cu Rian Johnson, regizorul ‘Last Jedi’, pentru a dezvolta o noua trilogie Star Wars”, a declarat Bob Iger, şeful Disney.

„Ne-a placut tuturor sa lucram cu Rian la ‘The Last Jedi’. Este o forta creatoare si sa-l urmaresc pe el construind ‘The Last Jedi’ de la inceput pana la sfarsit a fost una dintre marile bucurii ale carierei mele. Rian va face lucruri minunate cu aceasta noua trilogie”, a afirmat Kathleen Kennedy, presedintele Lucasfilm.

Lucasfilm, companie aflata acum in proprietatea Disney, a anuntat in septembrie 2017 ca ii incredinteaza Episodul al IX-lea lui J.J. Abrams, unul dintre regizorii cei mai in voga la Hollywood, dupa plecarea lui Colin Trevorrow din motive de incompatibilitate artistica.