Sony CFexpress Type B, un card de memorie cu citire și scriere ultra-rapidă

Sony anunță dezvoltarea cardului de memorie CFexpress Type B (CEB-G128).  Gadgetul se remarcă prin viteza super-rapidă de până la 1700MB/s (citire) și design-ul robust și fiabil, relatează GadgetReport.ro

CFexpress Type B este un nou  membru al gamei de carduri de memorie de înaltă performanță de la Sony și este construit pe baza unei noi specificații care adoptă cea mai nouă interfață PCIe®3 Gen3, standardizată de CompactFlash Association.

Cardul de memorie Sony CFexpress Type B este disponibil momentan la o capacitate de 128GB. În viitorul apropiat vor fi disponibile modele cu capacități de 256 GB și 512 GB.

Cardul de memorie Sony CFexpress Type B memory este de aproximativ trei ori mai rapid decât cel mai rapid card CFast de la Sony (cu viteză de citire de 530MB/s). Cu o viteză de scriere de până la 1480MB/s, acest card îndeplinește cerințele viitoare de înregistrare sigură pentru industrie sau cerințele profesioniștilor care doresc să surprindă imagini la rezoluții înalte sau video la bitrate ridicat.

Cu o viteză de citire ultra-rapidă de până la 1700MB/s, acest card tranferă fișierele mari mult mai rapid, în comparație cu vitezele de transfer pe care le oferă cardurile de memorie existente. De exemplu, atunci când utilizatorul va copia sau va face back-up pentru fișierele mari, timpul de transfer se va reduce dramatic. Astfel, eficiența în mediul de lucru va fi remarcabil îmbunătățită.

Noul cititor de card CFexpress, MRW-G1, este optimizat pentru cardul de memorie Sony CFexpress Type B și utilizează la maximum viteza acestuia de citire. Acest cititor este compatibil și cu seriile G și M ale cardului Sony XQD.

Performanță TOUGH

Cardul de memorie Sony CFexpress Type B are o putere superioară, depășind standardul CFexpress cu un factor de trei și fiind capabil să reziste la forță de îndoire de până la 70N și la o cădere de la înălțimi de până la 5 metri.

Cardul este rezistent la căldură și la raze X, este anti-static și include UV Guard putând suporta perfect folosirea în medii dificile sau dure.

Siguranță

Media Scan Utility și Memory Card File Rescue sunt disponibile pentru a fi descărcate gratuit pentru utilizatorii cardurilor Sony CFexpress.

Media Scan Utility este un software PC care scanează automat cardul de memorie Sony CFexpress de fiecare dată când utilizatorul îl conectează la PC prin cititorul de carduri4 MRW-G1. Software-ul va menține utilizatorul informat cu privire la condiția cardului și nivelul de uzură al acestuia.

Memory Card File Rescue îndepărtează temerea oricărui fotograf – ștergerea fotografiilor în mod accidental și pierderea lucrărilor prețioase. Software-ul recuperează toate fișierele șterse în mod accidental printre care și imaginile și video-urile RAW sau la rezoluție înaltă. Astfel lucrările vor fi mereu în siguranță.

Cardul de memorie Sony CFexpress Type B și cititorul de carduri CFexpress MRW-G1 vor fi disponibile începând din vara anului 2019.