Sony FE 35mm F1.4 GM. Un nou obiectiv full frame, lansat la CES 2021

Data: 14/01/2021 | Autor: .

Sony anunță lansarea noului obiectiv FE 35mm F1.4 GM (model SEL35F14GM) – cel mai nou membru al gamei obiectivelor Full-Frame G Master. Noul obiectiv FE 35mm F1.4 GM va fi disponibil la finalul lunii ianuarie în magazinele dealerilor autorizați Sony, la un preț aproximativ de 8200 lei.

Obiectivul FE 35mm F1.4 GM este esențial pentru utilizatorii camerelor Sony cu montură E, deoarece, utilizat în combinație cu body-urile Sony, acesta oferă capabilități de focalizare îmbunătățite – perfecte pentru utilizări foarte variate, precum imortalizarea de peisaje, portrete și fotografie de stradă, atât în ceea ce privește fotografiile, cât și în cazul înregistrărilor video.

Un obiectiv compact

Design-ul optic avansat Sony și tehnologia proprie de fabricație oferă o rezoluție extraordinară, un efect bokeh spectaculos, dar și o performanță de focalizare extrem de precisă, într-un obiectiv compact care se potrivește confortabil în mână, cântărind doar 524 de grame și cu dimensiuni reduse, 76 mm diametru x 96 mm și un diametru al filtrului de Φ67mm. Obiectivul FE 35mm F1.4 GM este construit pe baza unei tehnologii optice avansate care oferă un contrast uimitor și o rezoluție la superlativ. Două elemente XA (lentile cu asfericitate extremă) mențin în mod eficient o rezoluție spectaculoasă pe întreaga suprafață a imaginii. Obiectivul compact de 35mm nu este doar mobil și ușor de utilizat, ci se descurcă admirabil și în condiții dificile de iluminare. Un element ED din sticlă (dispersie foarte scăzută), dar și alte rafinări la nivel optic elimină eficient aberațiile cromatice și efectul de tip „purple fringing”, pentru rezultate uimitoare.

Efect bokeh

Obiectivul FE 35mm F1.4 GM oferă un mecanism de deschidere a diafragmei aproape circular, datorită construcției sale cu 11 lame. Controlul minuțios al aberațiilor sferice, atât la nivel de design, cât și în stadiul de fabricație, contribuie la un efect bokeh frumos specific gamei G Master, care pune cu adevărat în evidență subiectul fotografiei.

 

Cele două elemente inovatoare XA permit realizarea de prim-planuri impresionante, cu un efect de bokeh fluid, cremos, pe fundal. Combinația între apertura maximă F1.4 și flexibilitatea de a alege distanța perfectă de fotografiere (datorită distanței minime de focalizare de doar 27 cm, cu un efect maxim de augmentare de 0.23x în mod autofocalizare) permite control deplin și realizarea unui efect bokeh uimitor, atât în ceea ce privește fotografiile, cât și în cazul înregistrărilor video.

Focalizare avansată pentru imagini mai bune

Două dintre motoarele liniare XD Sony (dinamică extremă) oferă o eficiență extrem de mare necesară pentru realizarea autofocalizării (AF) și urmăririi precise – având ca rezultat o rezoluție uimitoare indiferent de distanță. Algoritmii de control de ultimă generație, dezvoltați special pentru motoarele liniare XD, îmbunătățesc timpul de răspuns în ceea ce privește controlul, dar și precizia, minimizând, în același timp, vibrațiile și zgomotul, pentru o performanță de autofocalizare fluidă și silențioasă.

Focalizarea avansată poate fi obținută și la fotografierea în rafală rapidă.

Sony SRS-RA5000 și SRS-RA3000. Cum arată și cât costă noile boxe wireless

Motorul liniar de răspuns MF este ideal pentru efecte de focalizare creative în cazul înregistrării video, pentru că asigură răspunsul inelului de focalizare la mișcări fine, pentru focalizarea manuală. Rotația inelului de focalizare se traduce direct într-o schimbare corespunzătoare în procesul de focalizare, așadar controlul este unul imediat și precis.

Sony BRAVIA XR 8K LED, 4K OLED și 4K LED. Noile televizoare cu noul Procesor Cognitiv XR

Control profesional și fiabilitate

Obiectivul FE 35mm F1.4 GM oferă control profesional complet, cu butoane pentru focus hold și pentru schimbare a modului de focalizare pentru operare eficientă și rapidă. Un inel ce permite controlul intuitiv al diafragmei, cu operare comutabilă, multiclick sau fluid, poate fi dezactivat pentru filmare. La folosirea obiectivului pe camerele foto APS-C sau în mod Super 35, acesta echivalează cu un obiectiv standard de 52.5mm, făcând din FE 35mm F1.4 GM alegerea perfectă pentru realizarea de clipuri video. Butonul de focus hold poate îndeplini multe alte funcții prin intermediul meniului accesibil folosind body-ul camerei, oferind acces direct la funcții esențiale atât pentru fotografi, cât și pentru videografi. Acesta a fost creat pentru fiabilitate maximă, având un design rezistent la praf și la umiditate, dar și un element frontal cu acoperire de fluorină ce respinge picăturile de apă, uleiul, dar și alte substanțe care ar putea fi dăunătoare.

Sony FX6.  O nouă camera profesională full-frame