Sony SRS-RA5000 și SRS-RA3000. Cum arată și cât costă noile boxe wireless

Data: 11/01/2021 | Autor: .

Sony a anunțat două noi boxe wireless – Sony SRS-RA5000 și Sony SRS-RA3000. Echipate cu tehnologiile unice Sony spatial sound, aceste boxe oferă un sunet care umple întreaga încăpere. Modelele RA5000 și RA3000 vor completa armonios locuințele utilizatorilor, fiind concepute pentru a oferi o experiență de audiție premium pe două canale.  

Sony RA5000 și RA3000 au un design premium unic, acestea fiind combinația perfectă dintre tehnologie și stil. Ambele modele sunt disponibile pe o nuanță de negru cu accente contrastante din cupru, RA3000 venind, de asemenea, într-un variantă ascoperită cu o țesătură gri deschis, cu accente argintii. Acest lucru are ca rezultat o boxă frumoasă, perfectă în centrul oricărei locuințe.

Cu o dimensiune compactă și o amprentă redusă, RA3000 se potrivește aproape oriunde. Datorită faptului că este rezistentă la umiditate[7], utilizatorii se pot bucura de ea chiar și în bucătărie sau baie. Indiferent dacă își doresc doresc să asculte o melodie relaxantă în baie sau să danseze în timp ce gătesc, RA3000 oferă acompaniamentul perfect.

Construite pe baza tehnologiilor Immersive Audio Enhancement și 360 Reality Audio, Sony RA5000 și Sony RA3000 învăluie spațiul înconjurător cu sunet relaxant atât pe verticală, cât și pe orizontală, pentru o experiență optimă într-o zonă cât mai extinsă.

360 Reality Audio

Piesele 360 Reality Audio, care pot fi ascultate prin intermediul serviciilor de streaming audio compatibile, utilizează date tridimensionale despre localizarea sunetului, ceea ce înseamnă că pot furniza o experiență cuprinzătoare de ultimă generație, atunci când sunt redate cu ajutorul RA5000 sau RA3000.

Immersive Audio Enhancement, un algoritm unic Sony, poate transforma orice melodie stereo pe două canale într-una care inundă camera cu sunet de calitate, pentru a îmbunătăți și mai mult experiența de audiție a utilizatorilor.

 

Trei difuzoare

Modelul Sony RA5000, certificat Hi-Res Audio, dispune de trei difuzoare orientate către partea de sus ce răspândesc muzica pe verticală, în timp ce alte trei difuzoare situate în partea din mijloc distribuie sunetul pe orizontală.

Unitatea care găzduiește difuzoarele încorporează magneți de neodim de mare putere, dar și o diafragmă celulară consolidată, cu structură spongioasă din mică, ce conferă rezistență difuzorului, menținând în același timp o dimensiune compactă. Acestea sunt completate de un subwoofer care ajută la umplerea camerei cu bas bogat și profund. Sony RA5000 păstrează fidelitatea expresiei artistice, de la notele joase de bas, la notele din gamele înalte.

Sony RA3000 livrează un sunet omnidirecțional cu bas profund, datorită difuzorului full range, care răspândește sunetul în încăpere în toate direcțiile, și radiatorului pasiv dublu, dedicat producerii de note joase, profunde. Tweeterele suprapuse aplatizate ale difuzorului formează un front sonor orientat în sus și către exterior, care livrează conținutul audio pe verticală. Acest lucru creează o experiență cu adevărat imersivă.

Funcții de calibrare a sunetului

Sony RA5000 și RA3000 au funcții de calibrare a sunetului, care oferă performanțe audio optime oriunde sunt utilizate. Pur și simplu țineți apăsat butonul Immersive Audio Enhancement de pe RA5000, iar aceasta va efectua o reglare detaliată a calibrării sunetului pentru performanțe audio optime, potrivite camerei în care este așezată. RA3000 oferă reglare automată fără efort, care are loc în fundal în timp ce utilizatorii se bucură de melodiile preferate. Pentru a activa recalibrarea automată a modelului RA3000, este suficient ca aceștia să pornească boxa, indiferent de locul în care ea este așezată în locuință, iar boxa se va recalibra în noua poziție.

Utilizatorii pot da uitării zilele în care foloseau telecomanda pentru a obține un volum consistent; funcția Auto Volume implementată atât pe RA5000, cât și pe RA3000, elimină stresul de a găsi volumul perfect pentru fiecare melodie. Difuzorul reglează sunetul, piesă cu piesă, pentru ca utilizatorii să se poată bucura de experiență fără griji și să se concentreze mai mult asupra celor din jur.

Boxele de acasă, la capacitate maximă 

Modelele Sony RA5000 și RA3000 sunt compatibile cu dispozitive care dispun de Google Assistant, Chromecast încorporat și Amazon Alexa, astfel încât utilizatorii să poată gestiona muzica utilizând asistentul vocal preferat. Doar folosind vocea, aceștia pot porni sau opri muzica, pot regla volumul și multe altele, totul fără să fie nevoie să utilizeze mâinile. Ambele boxe acceptă, de asemenea, redarea în mai multe camere, permițându-le astfel utilizatorilor să redea simultan melodii identice sau diferite în încăperi separate, prin intermediul grupurilor de boxe configurate cu ajutorul Google Home sau Amazon Alexa.

Utilizatorii pot controla boxa de oriunde din casă cu ajutorul aplicației „Sony | Music Centre” de pe smartphone, permițându-le să personalizeze diferite setări pentru a obține o experiență audio potrivită pentru ei și pentru familia lor.

Conectare wireless

Sony RA5000 și RA3000 se pot conecta wireless la televizoarele BRAVIA compatibile pentru a îmbunătăți cu ușurință performanțele audio ale televizorului, făcând serile de film și mai interesante. Ambele boxe sunt compatibile Wi-Fi, au tehnologie Bluetooth® și NFC, sunt compatibile cu Spotify Connect și au Chromecast încorporat, astfel încât utilizatorii pot asocia boxa cu smartphone-ul sau tableta pentru a reda fără probleme melodiile preferate în orice mod își doresc.

Prețuri și disponibilitate

Modelul Sony SRS-RA5000 va fi disponibil începând cu luna februarie 2021, la un preț de aproximativ de 550 de euro (2.679 lei).

Modelul Sony SRS-RA3000 va fi diponibil începând cu luna februarie 2021, la un preț de aproximativ 300 de euro (1.460 lei).