Sony PlayStation trece pe 3D? O inventie brevetata in SUA

Data: 22/02/2012 | Autor: .

Sony a depus la Oficiul pentru Marci si Inventii din Statele Unite dosarul unei inventii care vine sa aduca experienta 3D pe viitoarele console de jocuri PlayStation.

Potrivit Neogaf, gadgetul dezvoltat de Sony este similar dispozitivului Kinect de la Microsoft si transpune conceptul PlayStation Move intr-o noua dimensiune.

Potrivit documentatiei, “aplicatia foloseste un mediu tridimensional de joc”, dezvoltat de o camera 3D si care foloseste un sistem de senzori de proximitate.

Interesant este si faptul ca aplicatia va putea dezvolta un mediu virtual dedicat jocurilor in absolut orice spatiu interior. Gadgetul va genera inclusiv arme si haine virtuale pentru jucatori.

Vom putea astfel sa ne imbracam cu o armura virtuala si sa folosim lancile si arbaletele specifice Evului Mediu sau sa probam un costum spatial in timp ce manuim o sabie laser virtuala.

Sony nu a prezentat niciun fel de date legate de disponibilitatea inventiei. Surse din piata o vad implementata abia peste 3-4 ani. Unul dintre motive il reprezinta inexistenta unor jocuri dedicate.

Pentru a dezvolta un joc in 3D care sa se plieze pe aceste caracteristici este nevoie de cel putin 1-1.5 ani, afirma expertii. Cum functioneaza Sony PlayStation Move aflati din clipul urmator.

Daca credeti ca si prietenii dvs. ar putea fi interesati de aceasta stire, puteti folosi butoanele de share si like de mai jos. Va multumim.