Angry Birds Space se lanseaza de pe un Galaxy Note

Data: 27/02/2012 | Autor: .

Rovio va lansa noua versiune a celebrului joc Angry Birds cu ajutorul unui smartphone Galaxy Note. Evenimentul va avea loc pe 22 martie.

Samsung si Rovio au prezentat, oficial, un teaser care confirma colaborarea pentru lansarea noului joc. In “Angry Birds Space”, jucatorul va arunca pasari printre planete, iar miscarile vor fi influentate de lipsa gravitatiei. GadgetReport.ro a scris, recent, ca jocul va aduce si noi “artificii”, de la posibilitatea de a vedea miscarile in slow-motion la derularea imaginilor cu “viteza luminii”.

Rovio a anuntat ca jocul va veni cu noi pasari, total diferite fata de versiunile anterioare, si care vor avea super-puteri.

De la debutul din 2009, jocul a fost descarcat in peste 700 milioane de exemplare si este jucat, zilnic, de peste 130 milioane de oameni.

 

De la faliment, la succes. Povestea fenomenului Angry Birds

 

Angry Birds poate deveni, foarte bine, un scenariu de film, la fel ca si cel realizat dupa Facebook. Pentru firma Rovio, jocul care face furori in intreaga lume a reprezentat colacul de salvare de la faliment. In prezent, game-ul aduce venituri de zeci de milioane de dolari, a scris, anterior, GadgetReport.ro

In 2009, cand a fost lansat, Angry Birds era privit de creatorii de la Rovio drept ultima sansa pentru a evita falimentul. Era al 52-lea joc dezvoltat de companie. Din cauza pierderilor financiare, Rovio fusese nevoita sa renunte la 70% dintre angajati.

Cei 12 angajati isi puneau toate sperantele in jocul funny care urma sa devina un adevarat fenomen.

In luna decembrie 2009, jocul aparea pe Apple Store, fiind dezvoltat pentru iPhone. Pentru a promova jocul, Rovio lansa un trailer special pe Youtube ce avea sa atraga 42 milioane de vizualizari.

Succesul avea sa vina instantaneu. Peste 1 milion de oameni descarcau aplicatia platita in prima luna de la lansare. Iar Rovio scapa de faliment si anunta, cu entuziasm, ca se focalizeaza pe dezvoltarea acestuia pentru toate platformele.

Odata cu lansarea aplicatiei gratuite pentru Android, jocul a devenit un fenomen. Potrivit ultimelor date ale companiei, Angry Birds a atras 350 de milioane de download-uri pana in prezent. Milioane de oameni petrec, in total, 300 milioane de minute in jocul care, spun specialistii, a resetat conceptiile invechite privind asteptarile gamerilor din intreaga lume.

“Pana la Angry Birds, cei mai multi dezvoltatori incercau sa dezvolte jocuri tot mai complicate, atat ca story cat si din punct de vedere al graficii”, a declarat expertul John Mathew, de la Game World Magazine.

“Angry Birds a demontrat ca, pana la urma, jocul inseamna fun. Nimic altceva”, a mai spus acesta.

Jocul este, in prezent, disponibil, in trei variante Angry Birds, Angry Birds Seasons si Angry Birds Rio, pe 25 de platforme diferite.

nteresant este ca, dincolo de jocul in sine, in jurul acestuia s-a dezvoltat o adevarata industrie. Potrivit TechCrunch, Angry Birds vinde, lunar, peste 1 milion de jucarii din plus si aproape 2 milioane de tricouri inscriptionate.

Angry Birds a ajuns la un asemenea nivel de popularitate incat dezvoltatorii i-au realizat si un clip special, difuzat in timpul Super Bowl 2011, cel mai urmarit eveniment sportiv din Statele Unite, unde un spot poate sa coste si 3 milioane de dolari.

Daca ti-a placut articolul, nu ezita sa ii dai share pe Facebook, Twitter sau YM. Ai butoanele mai jos. Multumim.