Sony prezinta noul ceas inteligent SmartWatch 2 (VIDEO)

Data: 25/06/2013 | Autor: .

Sony-Smartwatch_GadgetReportSony a anuntat marti lansarea noului ceas inteligent SmartWatch 2. Prezentat la Mobile Asia Expo din Shanghai, ceasul aduce noi facilitati pentru gadgetul cu Android, printre care tehnologia NFC (near-field communication) si rezistenta la apa si praf.

Cel de-al treilea model al companiei, daca numaram si modelul original Sony Ericsson LiveView, Smartwatch 2 este un ceas inteligent care extinde sistemul de notificari al unui telefon Android pe un ecran secundar.

Cu un ecran cu o diagonala de 1,6” si o rezolutie de 220 x 176 pixeli, ceasul foloseste acelasi design ca Xperia Z sau Z Ultra.

SmartWatch 2 este certificat IP57 pentru rezistenta la praf si apa, carcasa fiind fabricata din aluminiu, iar cureaua avand zale confectionate din otel inoxidabil.

“In timp ce competitorii abia lanseaza primele generatii de ceasuri inteligente, noi ne aflam deja la a treia”, a declarat Stefan K Persson, seful de productie de la Sony Mobile Communications.

Compatibil cu aproape orice telefon Android cu conexiune Bluetooth, Sony Smartwatch 2 aduce ca noutate suportul NFC, care simplifica setarea.

«Ceasul vine cu peste 200 de aplicatii dedicate pentru Sony SmartWatch. Avem deja peste un milion de descarcari pentru aceste aplicatii si continuam sa lucram in continuare pentru o experienta si mai bogata in materie”, a mai spus acesta.

SmartWatch 2 ofera, printre altele, posibilitatea de a raspunde la apelurile de pe telefon prin simpla apasare a ecranului ceasului, controlul unei prezentari Powerpoint si posibilitatea de a face poze cu telefonul folosind ceasul drept telecomanda.

Pentru amatorii de sport, SmartWatch ii ajuta sa isi calculeze progresele, de la viteza, distanta, caloriile consumate etc.

Ceasul mai ofera, totodata, posibilitatea de a primi alertele de tip sms, Email, Twitter si Facebook, inregistrarile din calendar si ofera butoane pentru controlul multimedia din telefon.

Sony SmartWatch 2 va fi disponibil in magazine din luna septembrie. Pretul nu a fost anuntat.