Sony Tablet S, urmatoarea victima in razboiul tabletelor

Data: 3/01/2012 | Autor: .

Sony a ieftinit cu 100 de dolari tabletele din seria S, pana la 400 de dolari pentru modelul de 16 GB, potrivit Engadget.

Miscarea nu poate sugera decat faptul ca vanzarile modelului S au fost sub asteptari, iar Sony incearca prin aceasta reducere sa aiba un avantaj in fata competitorilor precum iPad sau Asus Transformer Prime, care costa cu 100 de dolari mai mult.

Sony nu este primul producator de tablete care a operat ieftiniri substantiale pentru a putea concura cu iPad-ul celor de la Apple.

Concurentii de la Research in Motion au ieftinit tabletele BlackBerry PlayBook cu 200 de dolari, pana la pretul de numai 299 de dolari.

La doar cateva zile, si HTC a ieftinit tableta Flyer cu aceeasi suma si tot pana la pretul de 299 de dolari.

„Moda” reducerilor de pret pe segmentul tabletelor a fost lansata de cei de la HP. Lansata initial pentru un pret de aproximativ 500 de dolari, tableta TouchPad a fost ieftinita treptat pana la nivelul de 99 de dolari.

Compania a luat aceasta decizie pentru a lichida stocurile, in urma vanzarilor dezastruoase, si a hotarat, ulterior, sa desfiinteze divizia de produse WebOS care includea si tableta TouchPad.