Sony Xperia 5 IV. Cum arată și ce poate cel mai nou smartphone Sony

Data: 2/09/2022 | Autor: .

Sony a lansat noul smartphone Sony Xperia 5 IV, primul din seria Xperia 5 care dispune de Real-time Eye AF și Real-time Tracking pe toate obiectivele, cameră frontală de 12 megapixeli care permite realizarea de selfie-uri și înregistrări foarte clare chiar și în condiții de iluminare scăzută, BRAVIA CORE pentru Xperia, încărcare wireless și partajare a bateriei.

Sony Xperia 5 IV are un ecranul de 120Hz, care permite reducerea motion blur la 240Hz, astfel că afișează jocurile și filmele clar și fără probleme.

Cu suportul procesorului Snapdragon 8 Gen 1 si a ratei de scanare tactilă de 240Hz, mișcările rapide și precise, cu acțiunea petrecându-se exact așa cum s-a intenționat, jocul este susținut.

În plus, Game enhancer le permite utilizatorilor să obțină un avantaj față de concurență prin personalizarea setărilor de imagine și sunet pentru a crea experiența perfectă. De asemenea, este posibilă transmisia în direct pe SNS. Utilizatorii pot verifica comentariile spectatorilor în timp real, iar comentarea jocului este ușor de implementat. Datorită înregistrării cu cadre înalte de până la 120fps (cadre pe secundă), utilizatorii pot împărtăși victoriile în toată spendoarea lor.

 

Camere performante

Cu tehnologiile ce se regăsesc în flagship-ul Sony Xperia 1 IV și în camerele din seria AlphaTM, cum ar fi Eye AF (autofocus) și Object Tracking, Xperia 5 IV le încorporează într-un design compact, pentru a asigura utilizatorii că nu vor pierde niciodată un moment special.

Senzorii de imagine  cu viteză de citire de 120fps (cadre pe secundă) de pe toate cele trei obiective realizează înregistrări 4K 120fps (cadre pe secundă) (de până la 5 ori) în slow motion, astfel încât utilizatorii să se poată bucura oricând de un efect cinematografic. Videography Pro le permite utilizatorilor, de asemenea, să transmită conținutul în direct către serviciile de streaming.

Pentru înregistrarea de selfie-uri video și vloguri, camera frontală are un senzor îmbunătățit de 12 megapixeli care permite realizarea de conținut 4K HDR cu un contrast remarcabil, precum și capacitatea de a realiza selfie-uri clare și în situații dificile, cum ar fi iluminara prea puternică sau prea scăzută. Împreună cu Vlog Monitor (XQZ-IV01, comercializat separat), utilizatorii pot obține o configurație de vlogging impecabilă pentru un control și mai creativ, prin intermediul căruia pot transmite povestea cu ușurință.

Sony Xperia 5 IV, folosit ca monitor extern

Sony Xperia 5 IV este echipat, de asemenea, cu o funcție de monitor extern. Prin conectarea unei camere mirrorless (precum camerele din seria Alpha), utilizatorii pot obține direct imagini de înaltă calitate realizate cu Alpha, în timp ce monitorizează totul cu Xperia 5 IV.

Senzația muzicală, Cat Burns, parte a casei de discuri Since93/RCA tocmai a anunțat lansarea single-ului „People Pleaser” și a colaborat cu Sony Xperia pentru realizarea unui videoclip, filmat în întregime cu Xperia 5 IV. Utilizând opțiunile de creativitate prin intermediul setărilor manuale din Videography Pro, „People Pleaser” a fost realizat prin captarea de filmări spontane. „Eye AF (autofocus) și Object Tracking de pe Xperia 5 IV sunt fenomenale, a existat multă mișcare în multe dintre scenele pe care le-am filmat, iar Eye AF (autofocus) s-a descurat excelent,” a declarat Jomar A O-Meally, Lead Videographer.

„Crearea de conținut pe Xperia 5 IV le permite utilizatorilor să-și folosească imaginația, împachetând tehnologia progresivă într-un dispozitiv compact pe care îl pot lua cu aceștia oriunde, făcându-i să se simtă regizori,” a spus Nathan James Tettey, Regizor. În timp ce Music Pro a fost folosit pentru a înregistra o variantă acapella a refrenului și utilizată în videoclip, Cat Burns a lăudat ușurința de utilizare a smartphone-ului, „faptul că pot înregistra un sunet grozav și să îl încarc imediat, fără a fi nevoie să folosesc un laptop, este o caracteristică extraordinară și economisește timp în programul meu încărcat!”.

Fotografii portret de calitate

Cu Xperia 5 IV, tehnologia Sony a camerelor din seria Alpha ajută cu adevărat la realizarea fotografiilor portret. Pe lângă funcția Real-time Eye AF, Xperia 5 IV suportă și funcția Real-time Tracking, care ajută la urmărirea și menținerea focalizării chiar dacă subiectul se află în mișcare – astfel încât utilizatorii să poată surprinde momentele pline de energie și expresie. Acest lucru este activat de analiza de adâncime cu ajutorul AI (inteligență artificială). Cu caracteristici precum butonul dedicat camerei foto care deschide instantaneu aplicația camerei foto, utilizatorii vor avea acces facil la crearea instantaneelor.

Vizionarea și experimentarea conținutului sunt îmbunătățite pe Xperia 5 IV cu ecranul OLED FHD+ HDR de 6.1″ 21:9, care este cu până la 50% mai luminos decât cel al seriei 5 anterioare. În plus, Real Time HDR Drive crește calitatea imaginii prin reproducerea gradației zonelor supraexpuse și subexpuse și afișarea lor fără probleme. Cu aceste îmbunătățiri, utilizatorii pot viziona în mod clar conținutul de pe ecran chiar și în medii exterioare luminoase. De asemenea, aceștia pot experimenta un sunet cinematografic imersiv Dolby Atmos® în colaborare cu Sony Pictures Entertainment cu ajutorul căștilor sau al difuzoarelor stereo Full-stage.

Utilizatorii aplicației BRAVIA CORE pentru Xperia pot alege din sute de filme din cele mai recente producții Sony Pictures Entertainment și din blockbusterele clasice și se pot bucura de ele la calitate înaltă pe ecranul wide 21:9 al Xperia 5 IV. Utilizatorii pot păși în culisele Studio Access și experimenta titlurile IMAX® Enhanced, dar și sunetul imersiv realizat de DTS, toate acestea fiind incluse în BRAVIA CORE pentru Xperia.

Compact și puternic, susține creativitatea pe tot parcursul zilei:

Cu o baterie de 5,000mAh cu încărcare adaptivă care permite prelungirea duratei de viață a bateriei până la 3 ani, Xperia 5 IV oferă un nivel ridicat de energie. Atunci când au nevoie de un implus pentru baterie, utilizatorii pot încărca rapid până la 50% în doar 30 de minute cu încărcătorul XQZ-UC1.

Sony Xperia 5 IV suportă încărcarea wireless și oferă și funcția de partajare a bateriei, astfel încât utilizatorii să poată păstra cu ușurință toate dispozitivele încărcate și gata de utilizare.

Xperia 5 IV dispune de rezistență la apă IP65/68 și protecție împotriva prafului. Destul de rezistent pentru orice situație, cu sticlă  Corning® Gorilla® Glass Victus® atât pe față, cât și pe spate.

Xperia 5 IV va fi disponibil pentru vânzare începând cu jumătatea lunii septembrie a anului în curs, la un preț de aproximativ 4.900 LEI. Va fi disponibil în două culori: negru și verde.