Sony Xperia Touch. Japonezii ne transformă casa într-un uriaş ecran tactil

Data: 28/02/2017 | Autor: .

Sony Xperia Touch. Japonezii ne transformă casa într-un uriaş ecran tactilCum ar fi să apeşi pe peretele din sufragerie sau din dormitor, iar acesta să devină un ecran uriaş, pe care să vezi filme, seriale şi să te joci pe Android? Sony a prezentat, la MWC Barcelona 2017, proiectorul Sony Xperia Touch, un gadget care transformă orice suprafaţă într-un ecran tactil, relatează GadgetReport.ro

Sony Xperia Touch a ajuns, în sfârşit la faza de producţie. Prezentat drept prototip, anul trecut, la MWC, proiectorul a trecut de la concept la produs gata de vândut în magazine. E scump, însă performanţele sunt pe măsură.

Sony Xperia Touch vine într-o carcasă care seamănă cu un PlayStation, însă este mult mai uşoară şi, astfel, mai portabilă.Gadgetul proiectează imagini cu diagonala de până la 80 de inchi, la rezoluţie HD (1366 x 768 pixeli) pe orice suprafaţă, inclusiv pe o măsuţă sau pe covor.

Imaginile redau un sistem de operare Android 7.0 complet funcţional, pe care îl poţi controla apăsând pe iconuri, ca şi cum ai avea un ecran tactil. Mai mult, gadgetul are şi funcţie de apelare vocală, prin intermediul Google Assistant, astfel că poţi controla comenzile cu vocea.

Capacităţile tactile în 10 puncte sunt dezvoltate cu ajutorul unui transmiţător în infraroşu şi a unei camere video de 13 MP care poate detecta mişcare şi cae surprinde până la 60 cadre pe secundă.

Mai mult, cu camera Sony poţi discuta cu prietenii pe Skype sau Facebook Messenger, sau îţi poţi face selfie-uri.

Sony Xperia Touch promite o experienţă multimedia optimă, bineînţeles în condiţii de luminozitate specifice. Trebuie să tragi perdelele ca imaginea să se vadă aşa cum trebuie.

Pentru ca să te simţi ca într-un cinematograf, japonezii au dotat Sony Xperia Touch şi cu un set de difuzoare stereo, care redau sunetul puternic şi foarte clar. Bineinţeles, dacă vrei, îi poţi ataşa un sistem de sunet 5.1 sau 7.1, prin bluetooth.

În materie de software, Sony Xperia Touch rulează toate aplicaţiile din Google Play, inclusiv jocurile pe care le poţi controla din gesturi.

Proiectorul va ajunge pe piaţă în această primăvară, la un preţ de 1499 euro. Merită aceşti bani?

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro şi Moto Z cu proiectorul Mod fac cam acelaşi lucru, însă la un nivel calitativ inferior.

Dacă aveţi însă bani de cheltuit, experienţa merită cu prisosinţă. Până la urmă, primeşti un sistem de operare Android complet funcţional şi un proiector cu care poţi vedea filme şi seriale pe peretele din sufragerie sau din dormitor.