SPI / FilmBox lansează serviciul de streaming FilmBox Plus, bazat pe inteligență artificială

Data: 18/03/2020 | Autor: .

SPI / FilmBox lansează serviciul de streaming FilmBox Plus, bazat pe inteligență artificială

SPI / FilmBox anunță lansarea noului său serviciu de streaming de conținut FilmBox Plus, un upgrade semnificativ al platformei FilmBox Live, activă deja de 10 ani. Serviciul îmbină experiența liniară și la cerere prin canale liniare procesate de AI și o selecție extinsă de conținut VOD (video on demand). FilmBox Plus va înlocui FilmBox Live și va fi lansat în România în august 2020, iar la nivel mondial până la sfârșitul anului.

Compania globală de media SPI/FilmBox a anunțat lansarea serviciului de streaming de conținut multi-platformă FilmBox Plus. Implementarea se preconizează să se desfășoare în România în luna august a.c., iar la nivel mondial până la sfârșitul anului 2020. Serviciul îmbunătățit va înlocui FilmBox Live, platforma de conținut SPI/FilmBox, care este activă de 10 ani. FilmBox Plus va oferi canale liniare bazate pe inteligența artificială (AI) și o selecție vastă de conținut VOD de filme, seriale TV și programe tematice. Utilizatorii vor putea să se aboneze la serviciu direct sau prin intermediul platformelor și dispozitivelor partenere.

FilmBox Plus funcționează nativ pe mai multe ecrane și platforme și oferă o interfață elegantă, ușor de utilizat și intuitivă. Serviciul este conceput pentru a se integra cu ușurință în set-top-box-urile operatorilor și oferă și acceptă diverse modele de business, precum abonament (SVOD), reclamă (AVOD) și tranzacțional (TVOD / pay per view).

„Convergența mediilor TV tradiționale și digitale cu plată a creat noi comportamente și așteptări ale spectatorilor. Operatorii vor trebui să răspundă acestor cerințe dacă vor dori să prospere”, a declarat Guney Yasavur, COO la SPI International. „FilmBox Plus oferă o soluție de conținut centralizată atât pentru operatori, cât și pentru utilizatorul final: serviciul se integrează cu ușurință în set-top-box-urile și ofertele operatorilor și îmbunătățește experiența de vizionare generală a utilizatorului final, generând conținut relevant extrem de personalizat și constant, cu ajutorul tehnologiilor bazate pe AI”, a continuat Yasavur.

FilmBox Plus își propune să combine experiența de vizionare „lean back” cu ușurința și flexibilitatea conținutului la cerere. Serviciul oferă îmbunătățiri prin personalizarea continuă a experienței utilizatorului prin canale liniare bazate pe AI, alese în mod special de editorii FilmBox Plus și tehnologiile AI. Alegerea poate fi făcută în funcție de dispoziție, gen sau ocazie specială și poate fi configurată pentru diferite teritorii.