Star Wars: The Rise of Skywalker, lansat în premieră mondială. Cel mai bine vândut film din istorie?

Data: 17/12/2019 | Autor: .

Star Wars: The Rise of Skywalker, lansat în premieră mondială. Cel mai bine vândut film din istorie?

Star Wars: The Rise of Skywalker a avut aseară premiera mondială, în Los Angeles, și va ajunge în cinematografe pe 20 decembrie. Noul episod, cunoscut și sub numele de Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker, se anunță a fi, încă de pe acum, unul dintre cele mai bine vândute filme ale anului, mulți fiind experții care cred că noua producție Disney va spulbera recordurile de audiență la nivel mondial, relatează GadgetReport.ro

Noua producție Disney “Star Wars: The Rise of Skywalker’’, ce va debuta în cinematografele din România pe 20 decembrie, are șanse să devină cel mai bine vândut film din istorie.

Experții în domeniu, citați de DailyMail afirmă că în primul weekend de proiecție, filmul ar putea aduna între 175 și 200 de milioane de dolari, un adevărat record în materie.
Jurnaliștii de la DailyMail releatează că nu este exclus ca noul film Star Wars să depășească recordul înregistrat de Star Wars: The Force Awakens, care a adunat în primul weekend 247 milioane de dolari. Doar șapte filme au trecut, până acum, de granița de 200 de milioane de dolari încasări în primele trei zile de proiecție, iar printre acestea se află Star Wars: The Force Awakens și Star Wars: The Last Jedi.

Potrivit experților, Star Wars: The Rise of Skywalker are șanse să depășească, totodată, granița de 1 miliarde de dolari încasări, depășind astfel un alt film regizat de J.J. Abrams, The Force Awakens, care a adunat, în SUA, 936 milioane de dolari.

GadgetReport.ro relata, recent, că Star Wars: The Rise of Skywalker scrie deja istorie în industria cinematografică, încă înainte de lansare. Atom, o companie care vinde bilete de cinema, a anunțat că vânzările în avans pentru noua producție Disney & Lucasfilm au fost cele mai mari înregistrate vreodată, în prima oră de la punerea în vânzare.

,,Star Wars: The Rise of the Skywalker’’ a înregistrat cu peste 45% mai multe bilete vândute decât ,,Avengers: Endgame’’, filmul care deținea recordul până acum, relatează Variety.com
Atom nu a precizat numărul exact de bilete vândute. Cert este că noul film Star Wars a înregistrat vânzări de 2,5 ori mai mari decât precedenta producție din seria Star Wars: The Last Jedi, care a adunat încasări de peste 1,3 miliarde de dolari.

“Star Wars: The Rise of Skywalker” încheie trilogia de sequel-uri Star Wars, care a debutat cu “The Force Awakens”, film urmat de “The Last Jedi.”

Star Wars: The Rise of Skywalker va continua povestea din Star Wars: The Last Jedi. Potrivit unor surse, după ce în Star Wars: The Last Jedi am asistat la relansarea Ordinului Jedi, Star Wars:

The Rise of Skywalker va prezenta povestea unei noi confruntări dintre rebelii conduşi de Jedi şi Imperiu.

„Rebelii, reuniţi în jurul noilor cavaleri Jedi, vor încerca, din nou, să doboare Imperiul care, între timp, şi-a atras noi adepţi şi şi-a extins supremaţia în Galaxie. Va fi o confruntare epică, cu noi personaje, în genul celei pe care am văzut-o în Imperiul Contraatacă. Star Wars va reveni, astfel, la origini”, au declarat surse de la Hollywood.

În noul episod Star Wars: The Rise of Skywalker , Prințesa Leia ar urma să reprezinte unul dintre protagoniști. Intrresant este că rolul va fi interpretat de regretata actriţă Carrie Fisher, care a murit în decembrie 2016. Apariția sa în filmul „Star Wars:Episode IX” va fi posibilă prin intermediul unor secvenţe video filmate în trecut, a declarat fratele acesteia,Todd Fisher.

Din distribuția noii producții, alături de Carrie Fisher, fac parte mulți dintre actorii iubiți de fanii francizei, printre care Mark Hamill, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Anthony Daniels, Naomi Ackie, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Lupita Nyong’o, Keri Russell, Joonas Suotamo, Kelly Marie Tran, alături de Ian McDiarmid și Billy Dee Williams.

“Star Wars: The Rise of Skywalker / Star Wars: Skywalker – Ascensiunea” este produs de Kathleen Kennedy, J.J. Abrams și Michelle Rejwan, după un scenariu semnat de J.J. Abrams & Chris Terrio.