Tableta Google va avea 7 inchi si va concura Kindle Fire

Data: 5/01/2012 | Autor: .

Tableta pe gare Google se pregateste sa o lanseze in urmatoarele luni va avea un display cu o diagonala de 7 inchi, potrivit DigiTimes.

Astfel, tableta va ataca in principal modelul cu o diagonala similara Kindle Fire, lansat de retailerul Amazon, si nu iPad-ul celor de la Apple, care are un display cu o diagonala de 9,7 inchi.

Tableta celor de la Google ar putea fi lansata in martie sau aprilie, va rula sistemul de operare Android 4.0 IceCreamSandwich si va costa mai putin de 199 de dolari, cat costa modelul concurentilor de la Amazon.

Zvonurile privind o tableta Google au explodat dupa ce presedintele executiv Eric Schmidt a anuntat la finele anului trecut ca compania pregateste lansarea unui astfel de dispozitiv. Totodata, acesta spunea la momentul respectiv ca va concura „brutal” Apple pe piata smartphone-urilor.

Faptul ca Google planuieste sa lanseze o tableta care sa ingroape Kindle Fire era de asteptat. Desi dispozitivul celor de la Amazon este de departe cel mai bine vanduta tableta Android de pe piata, Google nu castiga nici un cent din acest lucru. Si asta pentru ca Android-ul dezvoltat de Google este gratuit si open-source, iar Amazon a instalat pe tableta propriul sau magazin de aplicatii, si nu Android Market.