Taxiul viitorului. Nissan va produce un model High-Tech pentru New York (VIDEO)

Data: 5/04/2012 | Autor: .

Nissan a castigat licitatia pentru proiectul „Taxiul Viitorului” din New York. Modelul NV200 a intrat deja in productie, iar primele taxiuri vor ajunge pe strazile metropolei in 2013.

Noul model are un motor de 2 litri si un spatiu suficient pentru patru persoane si un portbagaj urias, suficient pentru patru trollere.

De asemenea, portierele din spate se deschid prin glisare, reducand riscul de lovire a biciclistilor si a altor vehicule.

NV200 are un plafon transparent, iar pasagerii au la dispozitie mai multe porturi USB pentru a-si incarca gadget-urile. In plus, vor putea sa plateasca contravaloarea calatoriei cu cardul prin sistemul RFID.

Taxiul are si un display touchscreen pe care vor fi difuzate programe TV si reclame, iar calatorii vor putea naviga pe internet.

Primele taxiuri Nissan vor putea fi vazute pe strazile New York-ului in 2013, iar pana in 2018, toate taxiurile vor fi inlocuite.

Nissan a anuntat ca va dezvolta si o varianta electrica pentur NV 200, care ar urma sa fie lansata in 2014. Pretul masinii este de 29.700 dolari.