Teapa anului! iPhone 6 şi iPhone 6 Plus au NFC-ul blocat (VIDEO)

Data: 17/09/2014 | Autor: .

apple-pay

Apple a blocat NFC-ul de pe telefoanele iPhone 6 şi iPhone 6 Plus pentru a nu putea fi folosit decat exclusiv pentru sistemul de plată Apple Pay. Compania nu a dorit sa comenteze acest aspect, in ciuda semnelor de intrebare ridicate de presa internationala.
NFC sau Near Field Communication (comunicare în câmp apropiat) este o tehnologie care permite conectarea telefonului la tot felul de gadgeturi, de la boxe, la căști, dispozitive de încărcare wireless, lansarea de aplicații, inițierea transferului de date dintre două dispozitive etc.

Tehnologia, lansata in premiera in 2006 pe un telefon Nokia 6131, a fost adoptata ulterior de toti marii producatori cu exceptia Apple care a preferata sa ramana la vechiul Bluetooh.

Dupa scandalul cu pozele compromitatoare scapate din iCloud, pare ca Apple a decis sa sufle si in iaurt si sa incerce sa isi protejeze telefoanele cu orice pret.

Astfel ca lansarea Apple Pay reprezinta o performanta, avand in vedere politica extrem de stricta si deschiderea limitata a companiei catre adoptarea noilor tehnologii care nu sunt marca proprie.

Apple Pay. permite efectuarea de plati mobile la aparatele compatibile prin apropierea iPhone-ului de aparat si autorizarea platii folosind Touch ID. Senzorul NFC este implementat in partea superioara a terminalului, datele despre plata fiind stocate in Passbook in mod criptat si, spun cei de la Apple, sigur.

Apple Pay are posibilitatea de a adauga orice carte de credit acceptata in aplicatia Passbook pentru autorizare in vederea platii  astfel ca datele nu sunt preluate prin iTunes de la Apple ID-uri. Sistemul foloseste o tehnologie inteligenta de plata, astfel ca nu se transfera datele bancare in timpul platii.

Apple Pay se foloseste si de Find My iPhone, astfel ca, daca pierdeti telefonul, poate suspenda platile prin intermediul acestuia.

Asteptam cu interes si speram ca aplicatia sa functioneze si in Romania. Ramane de vazut cu ce costuri, avand in vedere ca bancile de la noi s-au specializat in aplicarea a tot felul de comisioane care mai de care mai piperate.

Detalii despre modulul de plata Apple Pay aflati de aici

Vedeti o demostratie in clipul video de mai jos.