Technics SL-1210G. Un nou pickup High End cu antrenare directă

Data: 7/09/2021 | Autor: .

Technics a lansat noul pickup cu antrenare directă Technics SL-1210G. Preluând toate caracteristicile tehnice ale modelului SL-1200G, noul SL-1210G vine cu un motor cu antrenare directă, fără miez de fier (Iron-Coreless) , cu rotor dublu și stator unic pentru obținerea celei mai stabile rotații, fără fluctuații nedorite, care oferă un cuplu puternic.

Technics SL-1210G dispune de un codificator hibrid pentru detectarea vitezei de rotație, utilizând senzor Hall pentru detectarea poziției rotorului.

Brațul pickupului este unul robust, dar de înaltă sensibilitate, fabricat din magneziu prelucrat la rece pentru efect de amortizare ridicat. Lagărele brațului au o carcasă prelucrată pentru o sensibilitate inițială ridicată la mișcare, care asigură o citire precisă a informației muzicale gravate în pistele discului de vinil.

Technics SL-1210G are un platan cu o structură în trei straturi cu performanțe deosebite în amortizarea vibrațiilor, care permite o urmărire precisă și neîntreruptă a pistelor muzicale. Fiecare platan este echilibrat individual.

Technics SL-1210G

Pe de altă parte, carcasa lui Technics SL-1210G este realizată din 4 straturi cu rigiditate crescută, cu strat superior din aluminiu greu și izolatori din silicon cu grad mare de amortizare, care elimină eficient vibrațiile, asigurând un proces de citire cu cea mai mare sensibilitate a oricărui disc de vinil.

Ne-a inspirat succesul imens al ediției limitate SL-1210GAE, care a fost lansată în iunie 2020 și care s-a vândut imediat, în totalitate”, spune Frank Balzuweit, European Technics Product Manager.

Am realizat că este o cerere imensă pentru versiunea ‘obișnuită’ de culoare neagră, a acestui model de top din seria 1200. În afară de construcția superioară din punct de vedere tehnologic, acest model clasic oferă un nivel de calitate în proiectare și fabricație care satisface și cele mai exigente cereri. Cu finisajul său negru, noul SL-1210G prezintă o aura de eleganță autentică”.

Modelul Technics SL-1210G va fi disponibil în Europa începând cu octombrie 2021.

Despre seria Technics 1200

 

Modelul SL-1200 a fost lansat ca un model recunoscut de pickup cu antrenare directă în 1972, devenind cel mai bine vândut model, cu vânzări totale de 3 500 000 de unități pentru întreaga serie. A fost propulsat de cuplul puternic, operarea facilă și durabilitatea ridicată. A devenit admirat profund atât de entuziaștii audiofili, cât și de DJ, care au revigorat cultura DJ în domenii cum ar fi muzica electronică de dans. Chiar și astăzi, DJ din toată lumea apreciază această serie.

 

În anul 2016, după revigorarea brandului Technics în 2014, a fost lansată seria limitată de pickupuri SL-1200GAE, care au redefinit standardele audiției de viniluri, datorită noului motor cu antrenare directă, fără miez de fier (iron-coreless), care, eliminând fluctuațiile numite “cogging”, a setat noul reper în stabilitatea vitezei de rotație. Adăugând și îmbunătățiri evolutive în ceea ce privește brațul, platanul și construcția șasiului, noua generație de pickupuri din seria 1200 și-a făcut drum dincolo de utilizarea în domeniul DJ, către piața audiofilă, datorită integrității calitative, acurateței și a încântării la audiție.

 

De atunci, Technics a lansat mai multe modele de pickupuri din noua serie 1200 bazate pe principiul antrenării directe fără miez. Noul SL-1210G, alături de SL-1200G sunt punctul culminant al culturii seriei Technics 1200.