Telecomanda multimedia a viitorului, o solutie demna de Star Trek

Data: 15/08/2011 | Autor: .

Televizorul este, fara indoiala, unul dintre cele mai importante gadget-uri din zilele noastre. De la cutia de lemn cu lampi, la tehnologia LED, televizorul a evoluat spectaculos in ultimii 50 de ani. Mai putin telecomanda.

Telecomanda a ramas, in esenta, acelasi dispozitiv al carei functii nu s-au schimbat prea mult de-a lungul anilor. Ca e digitala sau nu, cert este ca functiile si mai ales forma telecomenzii au ramas aproape aceleasi ca acum 20 de ani.

 Un inventator suedez, Kristian Ulrich Larsen, vine cu o abordare diferita pentru acest gadget. El a prezentat, recent, proiectul “Baand remote”, o solutie novativa in domeniu.

Conceptul pleaca de la premiza ca telecomanda trebuie sa fie mai mult decat un simplu dispozitiv prin care utilizam televizorul.

In viziunea lui Larsen, telecomanda, realizata sub forma unei benzi cu cristale lichide,  permite accesul la toate elementele multimedia, de la TV, la radio, internet, computer si alte gadget-uri din viata de zi cu zi.

Telecomanda este, in fapt, un dispozitiv scrollwheel, care permite utilizatorului sa acceseze continutul media dorit prin rotirea pictogramelor de pe device si ecran. Experienta se anunta a fi una fluida, simpla si usoara.

“Baand remote” are numai trei butoane: unul pentru enter, un altul de back si un al treila pentru optiunea forward. Restul operatiunilor se realizeaza direct pe ecranul TV-ului.

Proiectul telecomenzii multimedia a fost prezentat laKoldingSchoolof design 2011.

httpv://www.youtube.com/watch?v=K8ze68y0t3g