Telefoanele iPhone şi iPad-urile care vor primi noul sistem de operare iOS 11

Data: 14/09/2017 | Autor: .

Telefoanele iPhone şi iPad-urile care vor primi noul sistem de operare iOS 11

Apple a anunţat oficial lista telefoanelor şi tabletelor care vor putea rula noul sistem de operare iOS 11, care va fi disponibil pentru update începând cu data de 19 septembrie. iOS 11 aduce noi facilităţi foarte interesante, de la noul Control Center la noua platformă App Store, redesenată.

Noul sistem de operare pentru dispozitivele mobile Apple, iOS 11, se va lansa pe 19 septembrie, odată cu startul comenzilor pentru iPhone 8 şi iPhone 8 Plus. Despre iOS 11 se cunosc deja multe detalii, acesta aflându-se în stadiul beta din iunie şi până acum.

Printre noile funcţii pe care le vom vedea pe iOS 11, se numără şi traducerea în diferite limbi cu ajutorul lui Siri, un mod ”split-screen” pe iPad, adăugarea funcţiei drag&drop pe ambele dispozitive mobile, cât şi un nou centru de control, care îl va înlocui pe cel actual. În plus, vei putea chiar şi să înregistrezi ecranul, un fel de print screen dinamic.

În plus, softul va fi ceva mai diferit pentru noul iPhone X, pe acesta nemaiexistând un buton fizic de ”home”. Revenirea în ecranul principal al terminalului se va face cu ajutorul gestului de ”swipe”, iar deblocarea va fi realizată cu ajutorul Face ID, noul sistem de recunoaştere facială cu ajutorul unei camere infraroşu.

iOS 11 promite să optimizeze resursele telefoanelor, în aşa fel încât viteza de operare şi autonomia să fie îmbunătăţite.

Lista gadgeturilor Apple care vor primi iOS 11:

iPhone:

iPhone X
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone SE
iPhone 5s

iPad:

12.9-inch iPad Pro 2nd generation
12.9-inch iPad Pro 1st generation
10.5-inch iPad Pro
9.7-inch iPad Pro
iPad Air 2
iPad Air
iPad 5th generation
iPad mini 4
iPad mini 3
iPad mini 2
iPod touch:
iPod touch 6th generation

Nu vor primi update-ul la iOS11 iPhone 5c, iPhone 5, iPad 4th generation şi iPod touch 5th generation.

Este vorba de gadgeturi lansate între 2012 şi 2013 care, din punct de vedere hardware, nu mai pot să susţină resursele necesare pentru a rula noul sistem de operare.

SPECIFICAŢIILE iOS 11

Fișiere. Se adună toate aici, de oriunde ar fi.

Noua aplicație Fișiere aduce la un loc toate fișierele tale. Poți să răsfoiești, să cauți și să-ți organizezi toate fișierele într-un singur loc. Și există un loc dedicat special fișierelor tale recente. Nu doar pentru cele de pe iPad-ul tău, ci și pentru cele din aplicații, de pe celelate dispozitive iOS, din iCloud Drive și din alte servicii precum Box și Dropbox.

Noul Dock. Sau noua bază a productivității.

Noul Dock reprezintă o schimbare fundamentală pentru iPad. Acum disponibil din orice ecran. Așa că poți să deschizi și să treci de la o aplicație la alta printr-o simplă glisare. În plus, poți să-l personalizezi cu și mai multe din aplicațiile tale favorite. Dock se schimbă pe măsură ce lucrezi. Aplicații sugerate inteligent – precum cele pe care le-ai deschis recent și ultima aplicație utilizată pe iPhone sau Mac – apar în partea dreaptă a Dockului.

 Multitasking.Multe îmbunătățiri, în același timp.

Cu iOS 11 este mai ușor și mai intuitiv ca oricând să faci multitasking. Poți să deschizi o a doua aplicație direct din Dock, iar ambele aplicații rămân active atât în Slide Over, cât și în Split View. Poți să tragi a doua aplicație în Slide Over la stânga. Poți găsi cu ușurință App Spaces, cu toate aplicațiile tale favorite, în Comutatorul de aplicații reproiectat.

Drag and Drop dintr-o atingere

Cu Drag and Drop pe iPad, poți să muți text, poze și fișiere dintr-o aplicație în alta. Și datorită faptului că e o funcție concepută pentru marele ecran Multi-Touch al iPad-ului, poți face aceste mutări ca prin magie. Poți să atingi și să muți apropape orice, oriunde pe ecran.

Apple Pencil.
Ți se conturează mai multe stiluri de exprimare.

Cu iOS 11, Apple Pencil pentru iPad Pro este mai versatil, mai puternic și mai natural ca niciodată. Este mai folositor pentru tot felul de sarcini, ideal pentru a lua notițe, pentru a lucra sau pur și simplu a fi creativ.

Adnotare instantanee

Acum poți să adnotezi un PDF sau o captură de ecran mai rapid și mai ușor. Pasul unu: iei Apple Pencil în mână. Pasul doi: atingi ecranul cu el. Pasul trei: începi să scrii. Nu degeaba se numește Adnotare instantanee.

Notițe instantanee

Atingi cu Apple Pencil ecranul blocat și începi să iei notițe imediat. Orice creezi se salvează în aplicația Notițe.

Desenare printre rânduri

Când desenezi sau scrii ceva în Notițe, textul din jur se mută automat într-o parte. Și același lucru se întâmplă în Mail.

Scanează și semnează

Noul Scaner de documente din Notițe sesizează și scanează automat un document, decupează marginile și elimină orice înclinare sau reflexie. Completează spațiile goale sau semnează cu Apple Pencil, apoi salvează-l și partajează-l cu ușurință.

 Tastatură QuickType.Tastare dintr-o mișcare.

Literele, numerele, simbolurile și semnele de punctuație sunt acum cu toate pe tastatură. Deci nu mai e nevoie să tot schimbi de la una la alta. Trebuie doar să apeși în jos pe o tastă ca să selectezi ce ai nevoie.1

Realitate augmentată. Aplicații care îți schimbă lumea.

iOS 11 introduce ARKit, un nou cadru de lucru care aduce realitatea augmentată pe sute de milioane de dispozitive iOS, permițând dezvoltatorilor să construiască experiențe AR fără egal. Prin îmbinarea informațiilor și obiectelor digitale cu mediul din jurul tău, realitatea augmentată aduce aplicațiile dincolo de ecran, dându-le posibilitatea de a interacționa cu lumea reală în moduri complet noi. În premieră, jocurile și aplicațiile deschid ușa spre lumi noi și captivante. Virtual, dar complet realist.

 Cu iOS 11, iPhone și iPad sunt mai inteligente. Fiindcă învață de la tine. Sunt atât de capabile încât te ajută în moduri personalizate. Și oferă mai multă putere ca oricând, pentru a fi mai utile ca niciodată.

Cameră.
Pozele tale, într-o cu totul nouă lumină.

Noile filtre de calitate profesională duc camera de pe iPhone la un alt nivel. Pozele portret sunt mai expresive. Nuanțele pielii arată mai natural. Există chiar și filtre pentru adăugarea unui aspect clasic pozelor tale portret. Tehnologia de comprimare de ultimă generație îți permite să faci poze noi la aceeași calitate, însă la o jumătate din dimensiunea anterioară a fișierului.2

Un App Store complet nou.

App Store a fost reconceput de la zero pentru a te ajuta să descoperi noi aplicații și jocuri fără de care nu poți trăi. Vei vedea articole zilnice de la experți, o filă Jocuri dedicată, liste pentru tot felul de aplicații și multe altele. E cel mai grozav lucru care a apărut în App Store de la aplicații încoace.

Află mai multe despre noul App Store

Mesaje.
Mai apropiate de aplicații ca oricând.

Acum e și mai simplu să ajungi unde se află toată distracția. Pentru a trimite stickere, emoticoane și jocuri prietenilor, glisează peste secțiunea cu aplicații complet reproiectată. Găsești tot ce-i mai bun, cu mai puțin efort.

Apple Music. Ascultă-ți prietenii și descoperi muzică nouă.

Acum prietenii te pot ajuta să descoperi melodii și artiști noi.3 Fiecare poate avea propriul profil pe Apple Music, unde se pot vedea playlisturile partajate de ceilalți, precum și albumele și posturile radio ascultate mai des.

AirPlay 2. Acasă sună mai bine ca oricând.

Cu noul AirPlay 2, îți poți controla sistemul audio și difuzoarele din întreaga casă.4 Poți difuza o melodie în sufragerie și bucătărie în același timp. Poți regla volumul din fiecare cameră. Sau programa ca melodiile să înceapă instantaneu pe toate difuzoarele tale, simultan.

Centru de control.
Așa cum îți place.

iOS 11 îți permite să personalizezi Centrul de control reproiectat, pentru a schimba configurările lucrurilor pe care le faci cel mai des. Vrei să fii gata când te lovește inspirația? Adaugă un buton pentru Reportofon. Vrei să reduci luminile din sufragerie cu o simplă atingere? Adaugă comenzile aplicației Locuință. Sau folosește 3D Touch în Centrul de control pentru a debloca și mai multe comenzi.

Ecran blocat. Cu toate notificările la îndemână.

Ecranul blocat are și mai multă putere. Pentru a-ți primi toate notificările, trage-l în jos ca pe o copertă din partea de sus a ecranului. Vei vedea dintr-o privire notificările recente dar și pe cele pierdute, într-un singur loc.

Nu deranjaţi.
Rămâi atent la volan, nu la ecran.

iPhone poate sesiza acum când conduci și nu te va lăsa distras de apeluri, mesaje text și notificări. Cei care încearcă să dea de tine vor fi notificați automat că tu conduci.

Tastatură QuickType.
Tastează la fel de ușor cum scrii. Cu o mână.

Ții cafeaua într-o mână și iPhone-ul în cealaltă? Atinge și ține apăsat pe tasta pentru emoticoane, selectează tastare cu o mână și tastele se vor muta instantaneu mai aproape de degetul tău.

Configurare automată. Super viteză, de la primul pas.

Pune noul iPhone sau iPad lângă un dispozitiv iOS și multe dintre configurările, preferințele și parolele Portchei iCloud personale sunt importate rapid și în siguranță. Sau în termeni tehnici, floare la ureche.