Telefoanele viitorului. Cum arata cele mai spectaculoase concepte

Data: 12/12/2015 | Autor: .

fluid-625x625

Piaţa smartphone-urilor este, de departe, cea mai dinamică şi spectaculoasă din întreaga industrie IT&C. Putem să face cu telefoanele mii de lucruri pe care acum câţiva ani nici nu ne gândeam că sunt posibile. Mai există loc de inovaţie? Cu siguranţă, spun experţii de la DigitalTrends care ne propun un top 10 – cele mai spectaculoase telefoane aflate în faza de concept.

Tron phone

TRON phone

Telefonul desenat de Andrew D. Morgan a fost inspirat din filmul Tron Legacy .Benzile luminoase te avertizeaza cand primesti un apel sau un mesaj, iar ecranul se actizeaza atunci cand il privesti.

Nokia 2030

Nokia_2030_cellphone_concept_2

Acest telefon a fost desenat de Jim Chan si pare sa aiba sanse sa treaca dincolo de plansa.  Ar urma sa fie realizat din titan si sticla si, foarte interesant, sa fie incasabil. Cu dimensiunile de numai  2 x 4.75 x 0.25 inchi, telefonul ar urma sa beneficieze de un program de activare vocala si taste fizice care sa elimine, practic, necesitatea folosirii touchscreen-ului.

Modai

modai_phone1

EmoPulse

1

Acest telefon a trecut deja de faza de proiectare. Va fi unul dintre primele telefoane bratara cu ecrane OLED pe care le vom vedea pe piata in urmatorii ani, spun dezvoltatorii. Telefonul va putea reda simultan trei clipuri video 4K sau 3D, iar in acelasi timp sa asigure convorbiri 4G. Telefonul ar urma sa beneficieze de un spatiu de stocare de 128 – 256GB  si sa coste 550 de dolari.

iPhone PRO concept

iphone 5 pro

fluid

Asa ar urma sa arata viitoarele telefoane OLED de la Philips. Cel putin asta crede designerul brazilian Dinard da Mata. In conditiile in care tehnologia exista deja, distanta de la concept la realitate pare a fi tot mai mica, de ordinul a 2-3 ani maxim.

Kambala

kambala_phone2

iphone concept

Un proiect demn de filmele SF este pe cale sa devina realitate. Telefonul imaginat de Samuel Lee Kwon pentru Apple ar urma sa prinda contur cu ajutorul tehnologiei laser. O solutie tehnica testata in prezent in laboratoarele producatorilor de telefoane din intreaga lume.

Two-Sided, Transparent Touch Screen

docomo fujitsu

Telefonul transparent prezentat de  Fujitsu este poate cel mai aproape de realitate. Gadgetul ar urma sa afiseze informatii pe ambele parti. Telefonul cu ecran OLED este deja in faza de prototip, urmand sa fie lansat pe piata cel mai probabil in 2016.