Telefonul mobil a implinit varsta de 40 de ani! Cum aratau primele telefoane (VIDEO)

Data: 3/04/2013 | Autor: .

phonehistorycopy_thumb

Primul apel de pe un telefon mobil dateaza din 3 aprilie 1973. In urma cu 38 de ani, in timp ce se plimba pe un bulevard newyorkez, Martin Cooper a dat un telefon de pe un aparat destul de mare si butucanos, un prototip Motorola.

Cooper, la vremea aceea directorul general al diviziei Communications Systems din cadrul Motorola, a decis sa faca acest experiment chiar pe strazile orasului New York, relateaza Digi24

DynaTAC8000X_thumbCooper a petrecut atunci o buna perioada plimbandu-se pe strada si dand multe telefoane.

Primul sunat a fost Joe S Engel, competitorul sau de la Bell Labs. Urmatoarele apeluri au fost catre cunoscuti si reporteri, pe care i-a indemnat sa dea si ei telefon pentru a verifica functionalitatea echipamentului.

Telefonul cantarea peste un kilogram si semana mai degraba cu o caramida, insa era o completa noutate intr-o perioada in care singurele telefoane mobile erau cele instalate de oamenii cu bani in automobile. Chiar si acelea aveau insa fir.

Cu noul telefon se putea vorbi 30 minute, iar timpul de reîncărcare al bateriei era de 10 ore.

Peste abia zece ani Motorola a lansat primul telefon mobil comercial, un Dyna-TAC care cantarea putin sub jumatate de kilogram si costa 3.500 de dolari.