Terrafugia TF-X. Un nou design pentru maşina zburătoare

Data: 22/07/2015 | Autor: .

Terrafugia  TF-X

Terrafugia a lansat o nouă linie de design pentru prima maşină zburătoare din lume. Modelul TF-X vine cu un look ceva mai agresiv şi cu un coeficient aerodinamic fără precedent, testat în laboratoarele de la Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Modelul TF-X ar urma să înlocuiască prototipul Transition, maşina care a făcut senzaţie în lumea tehnologiei cu performanţele sale incredibile.

Potrivit Terrafugia, noua maşină se află în stadiul de dezvoltare, iar trecerea la producţia de serie va avea loc într-un orizont de 8-12 ani, relatează Gizmag.

Maşina este gândită pentru patru persoane şi va fi dotată cu un motor de 300 CP. Terrafugia TF-X va avea o autonomie de zbor de 805 km şi o viteză maximă de 322 km/h.

GadgetReport.ro relata, recent, că primul model, Transition, va ajunge pe piaţă în acest an la preţul de 279.000 de dolari.Terrafugia Transition este un avion cu doua locuri, ale carui aripi se pliaza in 30 secunde, astfel ca poate circula fara nicio problema si pe drumurile publice.

Transition poate atinge viteza de 185 de kilometri/ ora in aer si 172 kilometri/ ora atunci cand ruleaza pe carosabil. Automobilul zburator cantareste 440 kg si consuma, in zbor, 18,9 litri de benzina/ora si 6,7 litri/100 km atunci cand functioneaza in regim de automobil.