Tesla începe producţia acoperişurilor solare

Data: 27/03/2017 | Autor: .

tigle solare cu textură de sticlăSolarCity, compania dezvoltată de Tesla în scopul construirii acoperişurilor solare, va începe să preia primele comenzi în luna aprilie, a anunţat Elon Musk. Acoperisul este capabil să producă electricitate cu ajutorul unor celule solare aflate în interiorul tiglei, realizată din sticlă securizată, relatează GadgetReport.ro

Elon Musk a afirmat, potrivit VentureBeat, că SolarCity este pregătită să preia primele comenzi, fără însă a răspunde întrebărilor legate de costurile de producţie şi vânzare a acoperişurilor solare.

Cu ocazia lansării acestora, Musk a declarat că durata de viață a acestor acoperişuri este mult mai îndelungată decât cea a acoperişurilor normale întrucât materialul din care sunt făcute tiglele solare este mult mai rezistent.

Ţiglele sunt produse din sticlă de quartz, iar Elon Musk susține că ţiglele solare vor dura mai mult decât casa pe care o acoperă.

”Avem un acoperiș solar care este mai bun decât un acoperiş normal, arată mai bine, generează electricitate, are o izolaţie mai bună şi, de fapt, are un preţ mai mic decât un acoperiş normal dacă luăm în calcul şi electricitatea”, a afirmat Elon Musk.

Ce se ştie, pentru moment, este că acoperișurile solare vor fi vândute în patru versiuni: tigle solare cu textură de sticlă, tigle solare mate, tigle solare cu sticlă toscană si tigle solare lucioase.

Fiecare dintre acestea arată diferit dar asamblate arată foarte asemănător cu un acoperiş obişnuit. Tiglele sunt transparente la soare, dar opace privite din orice unghi.

Ţiglele solare vor genera suficientă energie pentru consumul unei gospodării, iar cu ajutorul noii baterii Powerwall 2.0, energia neconsumată poate fi stocată. Powerwall 2.0 va costa 5500 de dolari și va avea o putere de stocare de 14kWh.