Tesla Model 3 intră în producţie. Când va ajunge în România

Data: 24/02/2017 | Autor: .

Tesla Model 3 intră în producţie. Când va ajunge în România

Modelul electric Tesla Model 3 va fi lansat în producţie de serie în luna iulie, iar primele automobile vor ajunge la clienţi până la finele acestui an. Este anunţul făcut de CEO-ul Tesla, Elon Musk, într-o scrisoare adresată acţionarilor, citată de GadgetReport.ro

În mesajul fondatorului Tesla, acesta afirmă că producţia Tesla Model 3 va ajunge la capacitate maximă în luna septembrie şi că îşi propune să dubleze numărul de zone de încărcare din America în următorul an.

Tesla şi-a propus să crească producţia de automobile electrice cu 71% în primul trimestru din 2017 (50.000 maşini), comparativ cu perioada similară din anul trecut. Scrisoarea către acţionari o puteţi citi AICI.

GadgetReport.ro relata, recent, că încă din luna februarie, Tesla va începe să testeze linia de fabricaţie pentru Model 3, pentru a se asigura că producţia poate începe fără surprize neplăcute.

Debutul Tesla Model 3 vine în contextul în care compania a început producţia de baterii auto litiu-ion la noua sa fabrică Gigafactory din Nevada-California. Unitatea va ajunge, treptat, până în 2018, la o capacitate de 500.000 de baterii, un record în materie.

Tesla a adunat peste 500.000 de comenzi pentru Model 3, cel mai nou automobil electric al companiei. Valoarea comenzilor de Tesla Model 3 se apropie, în prezent, de 19 miliarde de dolari.

Maşina, prezentată anul trecut, va costa 35.000 de dolari în versiunea de bază. Modelul cu dotări medii, care includ funcții opționale, va fi vândut cu 42.000 de dolari.

Tesla Model 3 are dimensiuni similare cu Audi A4 şi o autonomie de 346 de kilometri la o singură încărcare. Sedanul are un pilot automat şi ajunge la 100 km/oră în mai puţin de 6 secunde.

Tesla Model 3 poate găzdui fără probleme cinci pasageri.

Dincolo de varianta clasică, cu tracţiune pe spate, Tesla promite şi un automobil cu tracțiune integrală care va costa, bineînţeles, ceva mai mult.

Dincolo de specificaţiile deja cunoscute, Elon Musk, CEO-ul Tesla, anunţa recent că Model 3 va avea un acoperis revolutionar, realizat dintr-un singur panou de sticla, aceeasi pe care Elon Musk o va folosi si in proiectul SolarCity, care propune captarea energiei necesare unei case obisnuite cu ajutorul unor panouri solare . Sticla speciala va permite incarcarea bateriilor, incalzirea acoperisului si topirea ghetii, prin captarea energiei solare.

Presa internaţională afirmă că va fi interesant de văzut cum va reuşi Tesla să facă faţă numărului mare de comenzi, în condiţiile în care, pentru Model X, compania a avut probleme de livrare. Până la finele anului trecut, compania a produs circa 500 unități Model X, din care a livrat 208, deși mașina are mii de precomenzi.

Tesla a livrat, în 2015, circa 50.000 de autovehicule, față de 55.000 cât anticipase inițial.

TESLA MODEL 3, PRODUSĂ ÎN EUROPA?

Ministrul Mediului şi Energiei din Franţa a propus companiei Tesla să preia platforma centralei nucleare din Fessenheim, din nord-estul Alsaciei, acolo unde ar putea fi construită Tesla Model 3.

Elon Musk, CEO-ul Tesla, s-a declarat încântat de locaţie, mai cu seamă că aceasta se află lângă malul Rinului, la graniţa cu Elveţia şi Germania.

Dacă modelul va fi produs în Europa, va ajunge mai uşor şi pe piaţa românească.

GadgetReport.ro relata, recent, că dacă modelul Tesla Model 3 va ajunge în România, cel mai probabil în 2019, aceasta ar putea avea un preţ de circa 25.000 euro, luând în calcul subvenţia de 4.500 de euro pe care Ministerul Mediului o oferă la achiziţia unui autoturism electric, alături de tichetele Rabla şi ecobonusuri.