Tesla Model 3, misiune imposibilă. Zeci de mii de clienţi şi-au anulat precomenzile

Data: 4/08/2017 | Autor: .

Tesla Model 3, misiune imposibilă. Zeci de mii de clienţi şi-au anulat precomenzile

Peste 63.000 de clienţi şi-au anulat precomenzile pentru Tesla Model 3, solicitând restituirea celor 5000 de dolari depuşi în conturile companiei, după ce au aflat că ar putea primi maşinile abia spre finalul anului viitor, relatează GadgetReport.ro

Tesla a confirmat că, dintre cele 518.000 de precomenzi, mai sunt active „doar” 455.000. „Este ca într-un restaurant unde se servesc hamburgeri şi, pentru a primi comanda, trebuie să aştepţi o oră şi jumătate. În aceste condiţii, îţi mai doreşti să încurajezi şi alţi clienţi să comande hamburgeri?”, a fost reacţia CEO-lului Tesla, Elon Musk.

Chiar dacă nu mai încurajează oficial pe nimeni să precomande Tesla Model 3, compania a anunţat că primeşte în jur de 1800 de precomenzi în fiecare zi.

Compania a livrat vineri către clienţi primele 30 de automobile Tesla Model 3, iar Elon Musk a anunţat că, până în decembrie, de pe liniile de fabricaţie vor ieşi 20.000 de automobile electrice.

Experţii afirmă că va fi interesant de văzut cum va reuşi Tesla să facă faţă numărului mare de comenzi, în condiţiile în care, pentru Model X, compania a avut probleme de livrare. Până la finele anului trecut, compania a produs circa 500 unități Model X, din care a livrat 208, deși mașina are mii de precomenzi.

Dacă va ajunge la o producţie de 80.000 de unităţi pe an, ar însemna că comanda cu numărul 325.000 ar fi onorată abia în 2021.

Debutul Tesla Model 3 vine în contextul în care compania a început producţia de baterii auto litiu-ion la noua sa fabrică Gigafactory din Nevada-California. Unitatea va ajunge, treptat, până în 2018, la o capacitate de 500.000 de baterii, un record în materie.

Tesla Model 3 costa 35.000 de dolari

Tesla Model 3 costa 35.000 de dolari în versiunea de bază. Modelul cu dotări medii, Tesla Model 3 Long Range, care include funcții opționale, este comercializat la preţul de 44.000 de dolari.

Tesla Model 3 are dimensiuni similare cu Audi A4 şi o autonomie de 346 de kilometri la o singură încărcare. Sedanul are pilot automat şi ajunge la 100 km/oră în mai puţin de 6 secunde. Tesla Model 3 poate găzdui fără probleme cinci pasageri.

Pentru ca Tesla Model 3 sa includă Autopilot si sistemele hardware care ar permite masinii sa se conduca singura, clientii trebuie sa plateasca in plus 8.000 dolari. De asemenea, pentru finisaje interioare de mai buna calitate si dotari precum scaune incalzite clientii trebuie sa cumpere un pachet premium care costa 5.000 dolari.

Preţul full option pentru Tesla Model 3 ajunge astfel la 57.000 dolari. Mai mult detalii despre masina aflati de pe site-ul oficial

Tesla Model 3, produsă în Europa?

Ministrul Mediului şi Energiei din Franţa a propus companiei Tesla să preia platforma centralei nucleare din Fessenheim, din nord-estul Alsaciei, acolo unde ar putea fi construită Tesla Model 3.


Elon Musk, CEO-ul Tesla, s-a declarat încântat de locaţie, mai cu seamă că aceasta se află lângă malul Rinului, la graniţa cu Elveţia şi Germania.

Dacă modelul va fi produs în Europa, va ajunge mai uşor şi pe piaţa românească.

GadgetReport.ro relata, recent, că dacă modelul Tesla Model 3 va ajunge în România, cel mai probabil în 2019, aceasta ar putea avea un preţ de circa 25.000 euro, luând în calcul tichetele Rabla şi ecobonusuri.