Tesla Model 3, noi probleme de producţie. Când ar putea ajunge în România

Data: 12/02/2018 | Autor: .

Tesla Model 3, noi probleme de producţie. Când ar putea ajunge în România

Model 3, spectaculosul automobil electric lansat de Tesla, şi pentru care există peste 500.000 de comenzi, continuă să înregistreze probleme de producţie. Grohmann Engineering a întârziat livrarea către compania americană a unui utilaj esenţial pentru creşterea producţiei, astfel că cei care au plătit avansul pentru maşină mai au de aşteptat, relatează GadgetReport.ro

Utilajul este funcțional și se află la sediul firmei care l-a construit, în Germania, urmând să fie dezasamblat și expediat în Nevada, a anunţat Grohmman Engineering.  Compania, preluată de Elon Musk anul trecut, a devenit un pilon esenţial în planurile Tesla de a produce câteva mii de exemplare Model 3 pe săptămână.

Dacă putem trimite un Roadster în centura de asteroizi, probabil că putem rezolva problema producției Model 3”, a declarat Elon Musk, șeful Tesla.

ZECI DE MII DE CLIENŢI ŞI-AU ANULAT PRECOMENZILE

GadgetReport.ro relata, recent, că peste 63.000 de clienţi şi-au anulat precomenzile pentru Tesla Model 3, solicitând restituirea celor 5000 de dolari depuşi în conturile companiei, după ce au aflat că ar putea primi maşinile abia spre finalul anului viitor.

Tesla a confirmat că, dintre cele 518.000 de precomenzi, mai sunt active „doar” 455.000. „Este ca într-un restaurant unde se servesc hamburgeri şi, pentru a primi comanda, trebuie să aştepţi o oră şi jumătate. În aceste condiţii, îţi mai doreşti să încurajezi şi alţi clienţi să comande hamburgeri?, a fost reacţia CEO-ului Tesla, Elon Musk.

Chiar dacă nu mai încurajează oficial pe nimeni să precomande Tesla Model 3, compania a anunţat că primeşte în jur de 1800 de precomenzi în fiecare zi.

Experţii afirmă că va fi interesant de văzut cum va reuşi Tesla să facă faţă numărului mare de comenzi, în condiţiile în care, pentru Model X, compania a avut probleme de livrare.

Tesla a vândut anul trecut 101.312 automobile, Model S și Model X, și și-a propus ca anul acesta vânzările să rămână la același nivel. Tot anul acesta va începe dezvoltarea camionului Semi și a Roadsterului, care ar urma să fie lansate anul viitor.

Compania îşi propune să crească producţia Model 3 la 2500 de unități pe săptămână până în martie și la 5000 de unități pe săptămână până în iunie.

Dacă va ajunge la o producţie de 60.000 de unităţi pe an, ar însemna că va onora comanda cu numărul 325.000 abia în 2021.

Tesla Model 3 costă 35.000 de dolari în versiunea de bază. Modelul cu dotări medii, Tesla Model 3 Long Range, care include funcții opționale, este comercializat la preţul de 44.000 de dolari.

Tesla Model 3 are dimensiuni similare cu Audi A4 şi o autonomie de 346 de kilometri la o singură încărcare. Sedanul are pilot automat şi ajunge la 100 km/oră în mai puţin de 6 secunde. Tesla Model 3 poate găzdui fără probleme cinci pasageri.

Pentru ca Tesla Model 3 sa includă Autopilot si sistemele hardware care ar permite masinii sa se conduca singura, clientii trebuie sa plateasca in plus 8.000 dolari. De asemenea, pentru finisaje interioare de mai buna calitate si dotari precum scaune incalzite, clientii trebuie sa cumpere un pachet premium care costă 5.000 dolari.

Preţul full option pentru Tesla Model 3 ajunge astfel la 57.000 dolari. Mai mult detalii despre masina aflati de pe site-ul oficial

Tesla Model 3, produsă în Europa?

Ministrul Mediului şi Energiei din Franţa a propus companiei Tesla să preia platforma centralei nucleare din Fessenheim, din nord-estul Alsaciei, acolo unde ar putea fi construită Tesla Model 3.

Elon Musk, CEO-ul Tesla, s-a declarat încântat de locaţie, mai cu seamă că aceasta se află lângă malul Rinului, la graniţa cu Elveţia şi Germania.

Dacă modelul va fi produs în Europa, va ajunge mai uşor şi pe piaţa românească.

GadgetReport.ro relata recent că, dacă modelul Tesla Model 3 va ajunge în România, cel mai probabil în 2019, aceasta ar putea avea un preţ de circa 25.000 euro, luând în calcul tichetele Rabla şi ecobonusurile.