Test video GadgetReport.ro. Totul despre noul smartwatch Samsung Gear S2

Data: 17/11/2015 | Autor: .

20151113_163109

Cea de-a doua generaţie a smartwatch-ului Gear S, lansată recent şi pe piaţa românească, oferă o experienţă multimedia excelentă, graţie soluţiilor tehnologice alese. Samsung Gear S2 este un produs solid, cu un ecran excelent, o autonomie de până la 4 zile, însă cu un preţ puţin cam mare.

Samsung Gear S2 este realizat din oţel inoxidabil şi este protejat de sticlă rezistentă la zgârieturi.

Dincolo de look-ul special, ce ne-a atras la Samsung Gear S2 este noua interfaţă Tizen OS Circular UX, controlată prin intermediul inelului metalic din jurul display-ului. O inovaţie excelentă pe care, cu siguranţă, o vom vedea implementată şi pe alte produse similare.

Ne-a plăcut şi faptul că ceasul, atunci când rămâne fără baterie, poate fi trecut în Power Saving – ecranul devine alb-negru, dar ai acces la toate funcţiile, iar autonomia creşte până la o săptămână.

Samsung Gear S2 are un ecran circular de 1,2 inchi Super AMOLED, un procesor de 1GHz dual-core Exynos, 512MB RAM, 4GB spatiu de stocare, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.1, NFC, este rezistent la apă şi are o baterie de 250 mAh.

Ceasul este compatibil cu toate smartphone-urile care rulează minim Android 4.4 KitKat şi au Bluetooth 4.0.

Plusurile ceasului sunt reprezentate de ecranul excelent, inelul inovativ de comandă, sistemul de operare şi autonomia remarcabilă.

La capitolul minusuri trecem cureaua din silicon cu aspect ieftin, cel puţin in cazul modelului testat (S2 Sport), absenta unui difuzor, fapt care il face inutil in cazul in care vrei sa-l folosesti de exemplu la volan, si pretul destul de mare, de aproximativ 350 euro – in jur de 1500 lei.

In ceea ce priveste cureaua, Samsung a facut pasi inainte, anuntand un parteneriat cu creatorul de moda Alessandro Mendini, pentru a lansa pe piata curele dintr-o gama superioara.

Ceasul il gasiti in prezent  in cateva magazine, urmand ca pana la Craciun sa fie disponibil, cel mai probabil, la toti marii retaileri.

Urmariti mai jos testul video realizat de GadgetReport.ro