The Eight Hundred. Filmul made in China care face furori în cinematografe

Data: 2/10/2020 | Autor: .

După ce, la începutul anului trecut, Wandering Earth, un blockbuster științifico-fantastic din China a explodat în box-office-ul global, înregistrând audiențe la nivelul lui Black Panther și Avengers: Endgame, chinezii propun un nou film interesant, The Eight Hundred , un film de război care descrie conflictul dintre soldații chinezi și japonezi de la sfârșitul anilor 1930.

The Eight Hundred , film produs de Huayi Brothers Media și Beijing Diqi Yinxiang Entertainment, are în prezent un scor de 83% pe Rotten Tomatoes , precum și un scor de audiență de 79%.

Povestea filmului se desfășoară în 1937 cînd un grup de soldați chinezi au reușit, cu eroism, să apere un complex de depozite din Shanghai, în timpul invaziei japoneze.

The Hollywood Reporter remarcă succesul filmului regizat de Guan Hu, un cunoscut cineast care și-a asumat un mare risc cu lansarea filmului în cinematografe în perioada pandemiei.

„Filmul marchează revenirea celui de-al doilea cel mai mare box-office din lume. Performanța este cu atât mai relevantă cu cât cinematografele funcționează acum la doar 75% din capacitatea totală de locuri”, scrie site-ul.

Cel mai spectaculos SF chinezesc, The Wandering Earth, lansat pe Netflix