The Jungle Book-Cartea Junglei scrie istorie în cinematografe

Data: 18/04/2016 | Autor: .
The Jungle Book / Cartea Junglei

The Jungle Book

Noua ecranizare a romanului lui Rudyard Kipling, The Jungle Book-Cartea Junglei (1894), a adunat aproape 300 de milioane de dolari în toată lumea, în primul weekend de la lansarea oficială. Experţii estimează că filmul va atinge, fără probleme, ţinta de 1 miliard de dolari din încasări şi marketing, relatează GadgetReport.ro

Potrivit datelor prezentate de Variety, filmul produs de Disney a adunat 103,6 milioane de dolari numai din cinematografele din SUA. Filmul lui Jon Favreau, care spune povestea lui Mowgli, a înregistrat încasări de 50,3 milioane de dolari în China, înregistrând astfel al treilea cel mai bun debut pe ecrane din istoria filmelor Disney.

Interesant este că The Jungle Book urmează să fie lansat abia în această săptămână în Cehia, Grecia, Ungaria şi Noua Zeelandă, dar şi în alte ţări. Experţii de la Hollywood estimează că filmul va atinge, fără probleme, ţinta de 1 miliard de dolari din încasări şi marketing.

The Jungle Book-Cartea Junglei urmăreşte, potrivit regizorului Jon Favreau, să redea calităţile mitice ale textului, dar într-o tonalitate cinematografică intensă. „Am lăsat loc şi pentru ce ne aduceam aminte din filmul anului 1967 şi am decis să menţinem câteva aspecte fermecătoare ale clasicei producţii Disney”.
Producătorii noii pelicule au recurs la tehnologia de ultimă oră pentru a împacheta povestea într-un mod contemporan şi imersiv, folosind inclusiv imagini reale cu animale pe care artiştii implicaţi în proiect le-au stilizat.

„Cartea Junglei este o poveste universală cu care oricine poate empatiza”, crede producătorul Brigham Taylor. „Walt Disney a redat-o folosind animaţie tradiţională, dar noi acum avem tehnologia necesară să dăm viaţă acestor personaje, să le facem reale şi să punem un puşti în acest mediu şi să facem totul să pară extrem de veridic”, mai spune producătorul.

Din distribuţia lui The Jungle Book-Cartea Junglei fac parte Bill Murray (Baloo), Ben Kingsley (Bagheera), Idris Elba (Shere Khan), Lupita Nyong’o (Raksha), Scarlett Johansson (Kaa).

Revelaţia noii adaptări este, cu siguranţă, Neel Sethi, care joacă rolul lui Mowgli. Puştiul, în vârstă de 12 ani, a fost selectat din mii de candidaţi, după o căutare în întreaga lume a actorului potrivit pentru rol.

Filmul „ The Jungle Book / Cartea Junglei” poate fi văzut în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D și 4DX 3D (subtitrat).