Avatar 2 se mută în adâncuri! Cameron vrea o adevărată saga Avatar

Data: 15/04/2016 | Autor: .

avatar 2

Dupa seria Terminator, din anii ’80, super hit-ul Titanic din anii ’90 si Avatarul din anii 2000, celebrul regizor James Cameron se pregateste sa dea din nou lovitura cu Avatar 2 şi alte trei noi episoade din Avatar, programate sa fie lansate in 2018, 2020 si 2023, relatează GadgetReport.ro

James Cameron a anunţat, cu ocazia CinemaCon din Las Vegas, că „ne-am decis să ne îmbarcăm într-un masiv proces cinematografic”, relatează The Hollywood Reporter.

Regizorul a declarat că a ajuns la patru episoade, faţă de trei câte erau prevăzute anterior, pentru că povestea este mult prea amplă şi spectaculoasă pentru a putea fi spusă în forma iniţială. „Va fi o adevărată saga epică, care va continua cu Avatar 2”, a declarat, încrezător, James Cameron.

Filmările la Avatar 2 vor avea loc simultan, incepand din acest an, si vor fi realizate cu o cameră specială, ce anunţă o adevărată revoluţie în cinematografie.

Noile serii din Avatar vor fi filmate cu 60 de frameuri pe secunda. In prezent, filmele sunt redate la 24 de frameuri. Potrivit specialistilor, cu cat rata este mai mare, cu atat imaginile sunt mai clare, mai reale.

Singurul film care a depasit, pana in prezent, acest standard, este The Hobbit, al regizorului Peter Jackson, care este redat la 48fps.

Avatar 2″, ce va fi lansat de Crăciun, în 2018, se va concentra pe viata subacvatica a luxuriantei planete Pandora si va contura portretul civilizatiei Na’vi.

„Sa construiesc universul pe care l-am creat pentru «Avatar» a fost o experienta rara, incredibila, generatoare de multe satisfactii. Scriind scenariile pentru noile filme, am inteles ca universul «Avatar», intriga in sine si personajele au devenit mult mai complexe decat anticipasem si a devenit evident faptul ca doua filme nu vor fi suficiente pentru a capta tot ce voiam sa prezint pe marele ecran”, a declarat James Cameron.

Alaturi de el, pentru scenariile urmatoarelor filme se vor ocupa Josh Friedman, ( care s-a ocupat de scenariul serialului TV Terminator: The Sarah Connor’s Chronicle), Rick Jaffa siAmanda Silver (Rise of The Planet of The Apes) si Shane Salerno (Shaft, Savages)

Primul Avatar a adunat încasări de 760,5 milioane de dolari,fiind considerat o bună perioadă drept cel mai bine vândut film din istorie, în SUA. A fost depăşit recent, însă, de Star Wars: The Force Awakens, care a adunat 760,6 milioane de dolari.