Tim Cook: Surface e un produs de compromis. iPad Mini nu e o tableta de 7 inchi

Data: 26/10/2012 | Autor: .

CEO-ul Apple, Tim Cook, a folosit ocazia anuntarii rezultatelor financiare ale Apple pentru ultimul trimestru pentru a-si ataca principalii competitori.

In opinia sa, noua tableta Surface a celor de la Microsoft este un produs „confuz si plin de compromisuri”.

„Poti construi o masina care zboara si pluteste pe apa, dar nu cred ca va face toate aceste lucruri foarte bine”, a declarat seful Apple facand referire la tabletele Surface.

In ceea ce priveste tabletele de 7 inchi, Cook spune ca iPad Mini nu este una dintre ele, fiind un produs total diferit. Si asta pentru ca ecranul sau este cu 35% mai mare.

„iPad Mini este un produs fantastic. Nu este un produs de compromis ca tabletele de 7 inchi. Este intr-o liga complet diferita”, a spus Cook, adaugand ca Apple un va construi niciodata o tableta de 7 inchi.

Apple si-a anuntat cu putin timp in urma rezultatele financiare aferente trimestrului 4 din anul fiscal al companiei (T3 calendaristic)

Compania a inregistrat in aceasta perioada venituri de 36 de miliarde de dolari si un profit de 8,2 miliarde de dolari. Vanzarile de iPhone-uri au crescut in acest interval cu 58% pana la 26,9 milioane de unitati, iar cele de iPad-uri cu 26% pana la 14 milioane de unitati.

Trebuie mentionat ca iPhone 5 are o pondere redusa in rezultatele Apple aferente ultimului trimestru. Si asta pentru ca smartphone-ul a fost disponibil doar in ultimele noua zile ale intervalului.