Steve Ballmer: Microsoft va lansa mai multe gadgeturi pe viitor

Data: 25/10/2012 | Autor: .

Dupa tabletele Surface, Microsoft intentioneaza sa lanseze si alte device-uri, intentionand sa seteze standardele in pietele pe care activeaza, a declarat CEO-ul companiei, Steve ballmer, pentru BBC.

Declaratia sefului Microsoft vine pe fondul informatiilor potrivit carora compania pregateste un smartphone Windows Phone 8 sub brand propriu. Un prototip al unui astfel de smartphone Surface este deja functional si in curs de testare, potrivit mai multor surse.

Smartphone-ul ar reprezenta un “plan B” pentru promovarea Windows Phone 8, in cazul in care modelele cu acest sistem de operare ale Nokia, HTC si Samsung nu au priza la public.

Iar pentru a evita sa-si supere partenerii, Microsoft ar putea alege sa vanda noul smartphone doar prin magazinele proprii. Si asta pentru ca ceilalti producatori de hardware isi vand device-urile in special prin intermediul operatorilor telecom.

Intentiile Microsoft nu ii vor bucura, insa, pe ceilalti jucatori din piata IT&C, care s-ar putea simti amenintati de concurenta facuta de vechiul partener.

Chiar si lansarea tabletei Surface a facut destul de multa valva in piata, prima companie care a atacat public Microsoft pentru aceasta decizie fiind Acer, prin vocea CEO-ului sau JT Wang.

Acesta a declarat, intr-un interviu acordat Financial Times, ca lansarea unei tablete Surface “va crea un impact negativ urias pentru ecosistem si alte brand-uri vor avea o reactie negativa”.

“Nu e un lucru la care sunteti buni, asa ca ganditi-va de doua ori inainte sa o faceti”, a declarat seful Acer.

Si fondatorul Acer, Stan Shih, a criticat voalat intentia Microsoft de a patrunde pe segmentul hardware, spunand ca Surface este doar un efort de a-i incuraja pe alti producatori sa creeze tablete Windows 8.

Campbell Kan, seful diviziei de calculatoare personale a Acer, a fost chiar mai transant: “Ar trebui sa ne bazam in continuare pe Microsoft sau ar trebui sa gasim alte alternative?”, s-a intrebat acesta.

Aceasta intrebare si-o vor pune, probabil, si alti producatori de device-uri in perioada urmatoare.