Trei motive pentru care sa NU cumperi iPad Mini

Data: 24/10/2012 | Autor: .

iPad Mini a atras numeroase comentarii pozitive in randul fanilor, nu putini fiind cei dispusi sa isi achizitioneze noua tableta. Potrivit analistului Jay Yarow de la Business Insider, clientii ar trebui sa se gandeasca insa de doua ori inainte de a merge la magazin sa cumpere tableta cu ecranul de 7 inch.

Jay Yarow crede ca ar trebui sa asteptam ca Apple sa lanseze a doua generatie a tabletei daca nu vrem sa plangem pentru banii dati, la fel cum au facut multi dintre cei care si-au luat New iPad si nu au asteptat lansarea iPad 4.

Potrivit expertului, primul motiv pentru care n-ar trebui sa cumparam Mini este pretul. Noua tableta costa prea mult pentru ce ofera.

Chiar daca produsele Apple sunt in general mai scumpe decat cele ale rivalilor, sa dai 329 de dolari pentru un iPad Mini este putin cam mult in conditiile in care principalele sale rivale Amazon Kindle Fire si Google Nexus 7 costa 200 respectiv 250 de dolari.

Nu este exclus ca Apple sa scada puternic pretul tabletei in urmatoarea perioada tocmai pentru a concura cu sanse reale cu gadgeturile Android.

Un alt motiv pentru care ar trebui sa asteptam versiunea a doua a iPad Mini este dat de calitatea ceva mai slaba a ecranului.

iPad mini vine cu o rezolutie de 163 pixeli per inch, dezamagitoare in conditiile in care Nexus 7 si Kindle Fire HD au o densitate de 216 pixeli per inch. Astfel ca, daca vrea sa reziste concurentei, Apple va trebui sa schimbe ecranul cu cel standard de pe iPad care are 264 pixeli per inch.

Cel de-al treilea motiv tine tot de pret. Analistul remarca faptul ca noul iPad 4 costa cu numai 170 de dolari mai mult insa ofera specificatii tehnice superioare, de la noul procesor A6X, la camera de 720p FaceTime si conectorul Lightninge.