Top 5 – cele mai urmarite filme din cinematografe (VIDEO)

Data: 24/04/2013 | Autor: .

oblivion2

Filmul SF „Oblivion. Planeta uitata”, cu Tom Cruise in rolul principal, a fost liderul box office-ului romanesc de weekend, cu incasari de 276.720 de lei si 13.923 de spectatori, informeaza Asociatia Film Romania, potrivit Mediafax.

Intr-un viitor indepartat, in care Pamantul a evoluat dincolo de orice recunoastere, confruntarea unui om cu trecutul il va duce intr-o calatorie pana la finalul careia va trebui sa lupte ca sa salveze omenirea. Jack Harper (Cruise) este unul din ultimii reparatori de drone stationati pe Pamant. Parte a unei masive operatiuni de extractie de resurse vitale, dupa decenii de razboi cu extrem de periculosii Scavi, misiunea lui Jack se apropie acum de final.

Pe locul al doilea s-a clasat premiera „Scary Movie 5”, cu incasari de 233.709 lei si 12.740 de spectatori. „Scary Movie 5”, cel mai recent film din binecunoscuta serie de parodii dupa filme horror, prezinta povestea cuplului Dan (Simon Rex) si Jodi (Ashley Tisdale), casatoriti si fericiti, care insa incep sa observe ca odata cu sosirea acasa a bebelusului lor, Aiden, incep sa treaca prin niste experiente bizare. In scurt timp, insa, haosul se extinde si in viata profesionala a celor doi si afecteaza atat cariera de dansatoare de balet a lui Jodi, cat si pe cea de cercetator a lui Dan.

Pe pozitia a treia s-a clasat „Dead Man Down: Gustul razbunarii”, care a avut incasari de 160.626 de lei si 7.910 spectatori. Victor (Colin Farrell) este unul din oamenii de baza ai lui Alphonse (Terrence Howard), cel mai temut gangster din New York si cel din cauza caruia si-a pierdut familia. Atunci cand primeste sarcina de a-l gasi pe cel care ii ameninta seful, Victor o cunoaste pe Beatrice (Noomi Rapace), inca una din victimele lui Alphonse.

Pe locul al patrulea s-a situat „Cod rosu la Casa Alba/ Olympus Has Fallen”, cu incasari de 116.381de lei si 5.871 de spectatori. Dupa stabilirea unei importante intalniri de negocieri, Casa Alba devine tinta unui atac terorist pus la cale de o grupare nord-coreeana. Printre focuri de arma si detonari de bombe, insusi presedintele Americii este luat prizonier. Toate eforturile serviciului se securitate si ale politiei de salvare a institutiei se bazeaza acum pe informatiile furnizate de Mike Bannings, fost membru al garzii prezidentiale, blocat in cladire fara ca teoristii sa stie de existenta sa. Din distributia filmului fac parte Gerard Butler si Morgan Freeman.

Pe pozitia a cincea s-a clasat premiera „Apel de urgenta/ The Call”, care a avut incasari de 91.767 de lei si 5.257 de spectatori. Casey, o adolescenta americana (interpretata de Abigail Breslin), este rapita de un ucigas in serie (interpretat de Michael Eklund). Din portbagajul masinii acestuia, ea reuseste sa telefoneze de pe mobil la 911. Din acel moment, viata ei depinde de vocea de la capatul firului, a carei posesoare este hotarata sa mobilizeze toate resursele disponibile pentru a o gasi.

In total, in weekend, cinematografele romanesti au avut incasari de 1.315.025 de lei si 71.439 de spectatori.