Totul despre noul iPhone 7. Cum va arăta telefonul ce va fi lansat pe 7 septembrie

Data: 5/09/2016 | Autor: .

Totul despre noul iPhone 7. Cum va arăta telefonul ce va fi lansat pe 7 septembrie

Apple va lansa pe 7 septembrie, la ora 10:00, la Bill Graham Civic Auditorium din San Francisco, noua generaţie iPhone 7 & iPhone 7 Plus. Pe lângă noul iPhone, Apple ar urma să prezinte iOS 10, noul macOS Sierra şi a doua generaţie a smartwatch-ului Apple Watch.

iPhone 7 va fi primul smartphone Apple care va veni, în versiunea standard, cu 32 de GB spaţiu de stocare, anunţă presa internaţională. Modelul de top, iPhone 7 Plus, ar urma să coste aprox. 1000 de dolari şi va include un spaţiu de stocare de 256 GB!

iphonehandbannerDupă un an 2015 neconvingător, în care vânzările de telefoane Apple au încetitit, americanii vor să revină în prim-plan cu un nou smartphone, iPhone 7, despre care spun că va fi cel mai spectaculos gadget pe care le-au lansat vreodată.
iPhone 7 ar urma să fie disponibil, astfel, în două versiuni, iPhone 7 şi iPhone 7Plus, la fel ca şi seria 6s, lansată în septembrie 2015.
La capitolul design, noua generaţie se va remarca prin profilul ceva mai subţire, de 6,1 mm, faţă de 7,1 mm de pe iPhone 6, şi prin profilul redesenat al antenei GSM.

Cele două telefoane vor avea aceleaşi dimensiuni ca iPhone 6 (ecran TFT-LCD de 4,7 inchi) şi iPhone 6 Plus ( ecran de 5,5 inchi şi dimensiuni 158.22mm x 77.94mm x 7.3mm).

Noua serie 7 ar urma să prezinte un procesor A10 SoC, tactat la 2,4 Ghz, de patru ori mai rapid decât cel de pe iPhone 6s, 2 GB de RAM (3 GB pe versiunea iPhone 7 Plus), senzori îmbunătăţiţi pentru 3D Touch şi Force Touch, un Smart Connector pentru varianta Plus, o antenă mai puternică, alături de o baterie mai bună, cu încărcare wireless, o premieră pentru Apple.

iPhone 7 va include o cameră duală, de 12 MP, cu F2/0 şi o performanţă mai bună în condiţii de luminozitate scăzută, cu zoom optic 2-3x şi facilităţi demne de DSLR.

bragidash-800x488-498x304Telefoanele nu vor mai avea mufă de căşti, urmând să fie lansate, în premieră, împreună cu căştile wireless AirPods.
Noile căşti Apple AirPods vor include CoreMotion, o aplicaţie specială care va „traduce” asistentul virtual Siri în format audio.

Astfel că vom auzi în căşti toate informaţiile care ne interesează. Siri ne va citi mailurile, ne va ghida în trafic, ne va oferi răspunsuri la întrebările pe care i le adresăm etc.

Iar experienţa audio va fi una specială, fără precedent. Asta pentru că noile căşti Apple AirPods vor include codecul audio holografic. Acesta va permite un control al sunetului fără precedent.

Spre deosebire de formatul stereo, care împarte sunetul pe cele două căşti, în cel holografic, sunetele vor fi adaptate mişcărilor corpului.

„Gândiţi-vă că vă aflaţi lângă o formaţie care cântă live. În mod normal, când întoarcem capul, sunetul îşi schimbă intensitatea, zona, calitatea. Codecul holografic va aduce experienţa audio mai aproape de
realitate”, afirmă experţii.

Mai mult chiar, noile căşti Apple AirPods ne vor ajuta să auzim mai bine, urmând să amplifice sunetele din jurul nostru.

Seria 7 va aduce un nou software, iOS 10, care va lansa o nouă modă în materie. Tot ce înseamnă ecosistem a fost regândit, fiind capabil să ofere tot felul de informaţii, în funcţie de cum apeşi pe icon-uri.

iphone-7-space-black-grey-concept-003-320x213Pe lângă deja clasicul Space Grey (gri argintiu), telefonul va putea fi cumpărat în culorile Gold (auriu), Rose Gold (auriu rosiatic), Silver (argintiu) şi Space Black (o culoare cenuşie, aproape neagră, similară cu cea a Mac Pro-ului din 2013).

iPhone 7 şi iPhone 7 Plus vor fi rezistente la apă şi praf (IPX7). Astfel, vom putea face fotografii în apă, pînă la o adâncime metru, timp de maxim 30 de minute.

În materie de preţuri, nu putem decât să speculăm că cele două modele vor costa între 800 şi 1000 de euro, pentru cea mai puternică versiune iPhone 7 Plus.