TP-Link Deco X80-5G. Cum să intri pe internet cu viteze de până la 6.0 Gbps

Data: 16/09/2020 | Autor: .

TP-Link a prezentat la IFA 2020 primul său sistem Whole Home Mesh 5G Gateway cu Wi-Fi 6 și Deco X80-5G, un router care oferă viteze dual-band Wi-Fi 6 superioare, de până la 6000 Mpbs

Dotat cu tehnologii de ultimă generație, Deco X80-5G oferă acces extrem de rapid la rețeaua 5G, cu o latență redusă și o capacitate sporită. Dispozitivul trebuie doar conectat la o sursă de curent, iar utilizatorii se pot bucura apoi de navigare 5G mai rapidă ca niciodată, pentru activitățile de zi cu zi. Mai mult, datorită compatibilității Wi-Fi 6, noul Deco X80-5G livrează și viteze reale gigabit de până la 6.0 Gbps, asigurând conexiuni foarte fluide, diminuând latența și interferența altor rețele.

 

Noul Deco X80-5G permite viteze de download în bandă largă de până la 5.0 Gbps, de 16,7 ori mai rapid decât standardul 4G LTE-Advanced și de 33 de ori mai rapid decât 4G LTE. De asemenea, acesta asigură conexiuni de rețea extrem de fluide și pentru dispozitivele mobile, atât din prezent, cât și din viitor, cu o latență de doar 1ms.

 

Accesul la conexiunea 5G în bandă largă este un salt important în materie de rețelistică, o evoluție semnificativă comparativ cu ceea ce oferă 4G, permițând accesul neîngrădit la noi tipuri de conținut precum realitatea virtuală, realitatea augmentată, vizionarea clipurilor 4K/8K, streaming, live și alte tipuri de aplicații avansate. Toate acestea se află la îndemâna utilizatorilor prin simpla adăugare a unei cartele SIM 5G.

 

În general, standardul Wi-Fi 6 livrează o capacitate de patru ori mai mare, pentru gestionarea mai multor dispoitive simultan, acoperire sporită, fără întreruperi, transmisie wireless mai rapidă, latență mai scăzută, autonomie extinsă a bateriei pentru dispozitivele mobile și dispozitivele IoT.

 

Acoperire Whole Home Mesh

Modelul Deco X80-5G este compatibil cu toate celelalte dispozitive din gama Deco, putând fi integrat într-o rețea mesh Deco pentru conexiune puternică și stabilă în fiecare colț al locuinței. Principalele caracteristici ale rețelei mesh Deco sunt asigurarea conexiunii puternice în orice colț al locuinței, capabilități de rețea extinse, experiență fluidă Seamless Roaming, fără întreruperi, și instalare ușoară și rapidă. Mai mult, în combinație cu soluția HomeShield de la TP-Link, toate dispozitivele conectate sunt protejate constant împotriva virușilor.

   

Funcționalități cheie ale lui Deco X80-5G:  

  • Conexiune ultra rapidă în bandă largă: tehnologia 5G crește viteza de descărcare până la 5.0 Gbps
  • Latență foarte scăzută: standardul 5G oferă conexiuni rapide și fluide, cu o latență de doar 1 ms
  • Viteze dual band Wi-Fi 6: 4804 Mpbs (în banda de 5 GHz) + 1148 Mpbs (în banda de 2,4 GHz)
  • Conexiuni superioare prin cablu: 1 port WAN/LAN de 2,5 Gbps + 1 port Gigabit WAN/LAN
  • Rețea Whole Home Mesh: tehnologia Deco Mesh asigură o conexiune Wi-Fi puternică în orice colț al locuinței
  • Conexiune fixă la Internet 4G și 5G 
  • Compatibilitate universala cu cartele SIM  
  • Suport VoLTE  
  • Instalare și gestionare rapidă prin intermediul aplicației Deco

 

TP-Link a prezentat și soluția HomeShield dedicată routerelor Wi-Fi și sistemelor Deco Mesh, pentru siguranța superioară a rețelei de acasă și pentru protejarea extinsă a dispozitivelor IoT 

 

TP-Link a anunțat, de asemenea, lansarea unei noi soluții avansate pentru securitatea rețelei de acasă, TP-Link HomeShield powered by Avira, dedicată routerelor Wi-Fi și sistemelor Deco Mesh Wi-Fi. Așa cum sugerează și numele, HomeShield este un „scut” puternic pentru rețeaua de acasă, oferind protecție sporită în timp real pentru dispozitivele IoT, inclusiv în fața celor mai noi viruși elaborați de atacatorii cibernetici, control parental robust și funcția personalizabilă Calitatea Serviciului (Quality of Service – QoS).

 

Routerul, reprezentând nucleul casei inteligente, joacă un rol esențial în acest ecosistem, lucru care îl transformă în ținta predilectă a atacatorilor cibernetici. Acesta reprezintă, de asemenea, și poarta de acces către dispozitivele IoT, care pot fi exploatate în scopuri negative.