Apple Watch Series 6. Cum arată și cât costă noua generație de ceasuri inteligente

Apple a lansat noua generație de ceasuri inteligente Apple Watch Series 6, gadgeturi care aduc un plus pe segmentul monitorizării activităților sportive și a sănătății. Printre altele, noul ceas permite monitorizarea oxigenului din sânge (SpO2), funcție pe care Samsung Watch sau Huawei Watch GT2e o au de multă vreme.

În materie de design, noul Apple Watch Series 6 nu oferă nimic nou, modificările fiind în principal în zona de software.

Apple Watch Series 6 are un afișaj ,,always on’’ de 2,5 ori mai luminos decât predecesorul său, un procesor dual core bazat pe A13, dar optimizat pentru Apple Watch, fiind astfel mai rapid și mai eficient din punct de vedere energetic.

Apple afirmă, totodată, că noul ceas este mult mai ecologic, incluzând elemente de aluminiu și tungsten reciclate. Apple Watch Series 6 este disponibil într-o nouă gamă de culori, inclusiv roșu și albastru strălucitor.

Ceasul este insoțit de câteva curele noi, printre care una a ieșit în evidență. Este vorba de Solo Loop, o brățară neîntreruptă, fără ajustarea curelei.

La capitolul senzori, principala noutate o reprezintă cel care permite monitorizarea oxigenului din sânge.

Apple Watch Series 6 măsoară nivelul de oxigen din sânge folosind un senzor cu infraroșu și poate face asta în mai puțin de 15 secunde (cam tot atâtea e nevoie și pe Huawei Watch GT2e), fiind capabil să facă asta și în timpul somnului.

Apple a explicat că monitorizarea oxigenului din sânge reprezintă un semn al stării generale de sănătate.

La capitolul software, Apple a insistat pe noile fețe, mult mai luminoase și mai ales pe noul serviciu Fitness +, oferit la un tarif lunar de 10 dolari (80 de dolari anual).

Varianta Apple Watch Series 6 cu GPS începe la 399 USD, cea cu GPS+Cellular vine la 499 USD, ajungând în magazine din 18 septembrie.

Cu ocazia evenimentului, compania a prezentat și Apple Watch SE, care va avea un preț de doar 279 USD. Evident că este construit pe generația S5 (adică are specificațiile lui Apple Watch Series 5), fără suport pentru detecția nivelului de oxigen, dar cu alerte pentru căzături, monitorizarea somnului.

Pentru Apple Watch SE, prețul de pornire este de 279USD pentru varianta cu GPS, cea care are GPS+Cellular este 329USD.