Dacia pregătește un SUV cu 7 locuri. Nu este vorba de Dacia Arkana

După Logan 3 și Sandero 2021, Dacia pregătește lansarea unui nou model, un automobil cu look de SUV, cu 7 locuri, care urmează să înlocuiască modelul Lodgy cât și varianta break a Loganului (MCV), la finalul anului 2021.

Potrivit jurnaliștilor de la revista franceză L’Argus, care au prezentat și câteva fotografii cu noul model, mașina este construită pornind de la o caroserie de Scenic MPV (varianta scurtă) și are o lungime de aproximativ 4,5 metri, o lungime apropiată de cea a lui Lodgy.

Gândit la început ca un monovolum, autoturismul a fost ulterior reorientat către categoria SUV-urilor.

Noul model va beneficia și de o nouă platformă tehnică CMF-B,, cea a modelului Clio 5, aceeași pe care sunt construite noile modele Logan 3 și Sandero 2021.

Platforma aduce noi tehnologii, precum frânare de urgență automată si monitorizarea punctului mort, dar și posibilitatea introducerii de motoare de ultimă generație, inclusiv unele hibrid.

Este vorba despre tehnologia E-Tech, folosită pe modelele Clio și, în curând, pe Captur. Varianta hibrid a SUV-ului Dacia va combina un motor 1,6 TCe pe benzină cu două electromotoare alimentate de o baterie.

Platforma CMF-B a fost necesară pentru a răspunde noilor standarde privind poluarea și a celor de siguranţă. Fără noua platformă, Dacia n-ar mai fi putut să vândă mașinile sale pe piața europeană.

Noul model Dacia, care va inlocui Lodgy și Logan MCV, ar urma să fie construit în uzina Renault din Maroc, unde sunt fabricate acum modelele Dokker, Lodgy, Logan și Sandero.

Viitorul SUV cu șapte locuri al producătorului autohton ar urma să fie prezentat public spre sârșitul anului 2021 și va fi disponibil la vânzare din 2022.

Nu se știe deocamdată ce nume va purta acesta, dar cel mai probabil Renault va renunța la denumirea Lodgy, model care a dezamăgit în ultima perioadă.

Dacă va fi produsă exclusiv în Maroc, asta lasă de înțeles că la uzina din România și-ar putea face loc un alt model, dincolo de Logan 3 și Sandero 2021. Cum Dacia Duster și-a pierdut din atractivitate, am putea vedea în locul lui un alt model, Dacia Arkana, același SUV pe care francezii au început, recent, să îl construiască, pe bază de kituri, și la fabrica din Ucraina.

Detalii despre modelul testat si pe strazile din Romania aflati din materialul de mai jos.

Dacia Arkana, surprins pe străzile din România. Noi informații despre primul SUV coupe

LOGAN 3 ȘI SANDERO 2021, PREZENTATE PE 29 SEPTEMBRIE

Dacia a prezentat, pe pagina de facebook, primele imagini oficiale cu noile modele Dacia Logan 3Sandero 2021 și Sandero Stepway 2021. Mașinile, cu toate specificațiile, vor fi prezentate în detaliu pe 29 septembrie, în cadrul unei lansări speciale.

Despre noul model Dacia Logan 3, prezentat în background, nu putem decât să spunem că ne confirmă așteptările. Mașina urmează să ofere un look demn de gama medie, cu caracteristici importate de la Clio și mai ales de la Megane, la un preț bineînțeles semnificativ mai mic.

Dacia Logan 3 era programată, initial, să fie lansată în 2019, împreună cu noul Sandero. Momentul a fost amânat pentru că a fost nevoie de schimbări semnificative la fabrica din Mioveni, pentru ca noile generații să treacă la a treia generație a platformei CMF-B, pe care au fost dezvoltate și modelele Renault Clio și Captur, dar și noul Juke.

Detalii despre noile modele aflati din materialul de mai jos.

Dacia Logan 3, Sandero 2021 și Sandero Stepway 2021. Primele imagini oficiale

Cum arată interiorul lui Dacia Logan 3. Schimbările sunt semnificative