Dacia Logan 3, Sandero 2021 și Sandero Stepway 2021. Primele imagini oficiale

Dacia a prezentat, pe pagina de facebook, primele imagini oficiale cu noile modele Dacia Logan 3Sandero 2021 și Sandero Stepway 2021. Mașinile, cu toate specificațiile, vor fi prezentate în detaliu pe 29 septembrie, în cadrul unei lansări speciale.

La prima vedere, imaginile prezintă trei modele cu un look îmbunătățit, foarte dinamic, mai ales pe gama Sandero.

Despre noul model Dacia Logan 3, prezentat în background, nu putem decât să spunem că ne confirmă așteptările. Mașina urmează să ofere un look demn de gama medie, cu caracteristici importate de la Clio și mai ales de la Megane, la un preț bineînțeles semnificativ mai mic.

Dacia Logan 3 era programată, initial, să fie lansată în 2019, împreună cu noul Sandero. Momentul a fost amânat pentru că a fost nevoie de schimbări semnificative la fabrica din Mioveni, pentru ca noile generații să treacă la a treia generație a platformei CMF-B, pe care au fost dezvoltate și modelele Renault Clio și Captur, dar și noul Juke.

Platforma CMF-B a fost necesară pentru a răspunde noilor standarde privind poluarea și a celor de siguranţă. Fără noua platformă, Dacia n-ar mai fi putut să vândă mașinile sale pe piața europeană.

Așa s-a ajuns ca lansarea comercială a noului model Dacia Logan 3 să fie amânată pentru toamna lui 2020, la opt ani după actuala generație.

DACIA LOGAN 3, LIMUZINA LOW-COST

Noul model Dacia Logan 3 este prezentat de presa de specialitate, mai în glumă, mai în serios, drept prima limuzină low-cost. Asta pentru că mașina va aduce foarte mult cu modelul Megane 4.

În baza fotografiei oficiale prezentate de Dacia, noua generație Logan 3, ce va fi vândută în Rusia drept Renault Logan, iar în Europa cu sigla Dacia, va avea un look ceva mai fluent, cu o caroserie mai alungită și faruri mai înguste, cu elemente LED preluate de la noul Clio, dar simplificate la maxim pentru a i se menţine preţul accesibil.

Și la interior vor fi câteva modificări semnificative, nefiind exclusă apariția unui display touchscreen, importat de la Clio.

La capitolul motorizare, Dacia Logan 3 va include motoare convenționale alimentate cu benzină, motorină și GPL, printre care un benzinar TCe de un litru și 75 CP, un altul de 1.3 litri şi un turbo diesel dCi de 1.5 litri și 85 CP, cel mai probabil pregătite pentru Euro 7.

Vor fi și variante „mild-hybrid”, mai scumpe, dar absolut necesare pentru ca producătorul să nu fie penalizat pentru neîndeplinirea normelor de depoluare impuse în Europa.

Nu este exclus ca, în funcție de strategia francezilor, să vedem și un Logan 100% electric, mai cu seamă că aceștia au tehnologia și o vor introduce, în curând, pe noua Dacia Spring.

Dacia Spring, surprinsă în România. Primele imagini cu modelul electric,,made in China’’

În materie de tehnologie, Dacia Logan 3 va primul model care va include în standard sisteme de siguranţă activă, precum cel de monitorizare a marcajului şi indicatoarelor rutiere, dar şi de frânare automatizată de urgenţă.

În privința prețurilor, noua Dacia Logan 3 va porni de la 9.000 de euro, în versiunea de bază, iar modelul full option ar urma să coste 15.000 de euro.

Dacia Sandero 2021 și Sandero Stepway 2021

Noua generație Dacia Sandero 2021 este fabricată pe platforma CMF-B, aceeași folosită și de Renault Clio, Captur si Nissan Juke. Este o evoluție majoră pentru modelul românesc.

Noul model Dacia Sandero 2021 are o siluetă mai dinamică, cu o înălțime mai mică și cu unghiurile ceva mai ample de înclinare a montanţilor  pentru ca acoperişul să creeze senzația de coupe. În plus, partea frontală a fost redesenată, pentru un look modern și pentru a fi mai eficientă din punct de vedere aerodinamic.

Dacia Sandero 2021 a primit noi stopuri și faruri, cu LED, iar portierele au mânere noi.

Modelul va beneficia, totodată, de modificări semnificative la sistemul de rulare, la frâne și suspensii. O versiune de top a Sandero  ar putea primi nouă cutie automată existentă deja pe Duster.

De asemenea, Dacia Sandero 2021 va include, în premieră, și tehnologia hibrid E-Tech. Modelul va fi disponibil, astfel, și într-o configurație cu un propulsor de 1.6l pe benzina si doua motoare electrice cu o putere cumulată de 140 CP.

Pe piața din America de Sud, acolo unde a debutat deja noul Sandero, mașina pleacă de la 12,500 de dolari, în timp ce Stepway are preț de pornire la 12,250 de dolari.  Nu este exclus ca, pe piața europeană, noul Dacia Sandero 2021 să coste ceva mai puțin în varianta de bază – aproximativ 11.500 de euro.

La interior, planșa de bord a fost restilizată, cu un ecran de bord imprumutat de la Renault Clio 5 si avand o diagonala de 9.3 inch (fata de 7″ pe actualul Sandero).

Ca și pe Clio 5, tableta va fi orientată ușor către șofer și va oferi, prin intermediul noului său sistem conectat EASY LINK toate serviciile multimedia, navigare și „infotainment”, dar și setările MULTI-SENSE.

În plus, Sandero a preluat de la Duster panoul de control al sistemului de climatizare.

Cert este că, pe fondul scăderii puternice a vânzărilor, Dacia va încerca să aducă cele trei modele, Sandero 2021, Sandero Stepway și Logan 3, cât mai repede în piață. Astfel că nu este exclus ca primele oferte să le vedem în sezonul de shopping de Crăciun.